Friday, June 14, 2024
Jurnalism corect


China nu a raportat niciun caz nou de îmbolnăvire locală, pentru prima dată de la apariția coronavirusului/ Situația în celelalte țări

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 19 martie 2020 Etichete: , , , , , ,

În China, țara de unde a pornit pandemia de coronavirus, nu a raportat nicio infecție locală, acest lucru întâmplându-se pentru prima dată de la apariția virusului Covid-19, în urmă cu trei luni, conform New York Times.

Toate cazurile noi de infectare sunt ale unor persoane care au venit din alte părți.

În timp ce mai multe țări se luptă să combată pandemia de coronavirus, China, acolo de unde a pornit virusul, a anunțat că nu există nicio îmbolnăvire în rândul locuitorilor locali.

Mai multe provincii din țara asiatică s-au închis pentru călători. Acum oficialii chinezi se întreabă dacă virusul nu va reapărea odată ce aceste bariere vor fi ridicate și oamenii vor începe din nou să călătorească.

„Este foarte clar că acțiunile întreprinse în China au dus la finalul primului val de infecții. Întrebarea este ce se va întâmpla dacă va exista un al doilea val, deoarece tipul de măsuri pe care China le-a implementat nu sunt neapărat durabile pe termen lung”, a spus Ben Cowling, șeful diviziei de epidemiologie și biostatistică de la Școala de Sănătate Publică a Universității Hong Kong.

Situația în celelalte țări afectate de coronavirus

Italia este cea mai afectată țară din Europa din cauza coronavirusului. Aici au fost înregistrate peste 35.713 de mii de cazuri de infectare și aproape 3.000 de decese cauzate de virusul Covid-19. Totodată, țara a înregistrat 4.025 de cazuri vindecate.

A treia cea mai afectată țară din lume de coronavirus este Iran, acolo unde au fost înregistrate până în prezent 17,361 de cazuri de infectare și 1.135 de decese cauzate de acest virus. Bilanțul total al persoanelor vindecate este de 5.710.

Spania, Germania, Franța se luptă și ele cu un număr mare de infectări:

Spania- 14,769 de cazuri de infectare, 638 de decese, 1,081 de persoane vindecate

Germania- 12.327 cazuri de infectare, 28 de decese, 105 de persoane vindecate

Franța: 9,134 cazuri de infectare, 264 de decese, 602 de vindecări.

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Find More here on that Topic: mainnews.ro/china-nu-a-raportat-niciun-china-nu-a-raportat-niciun-caz-nou-de-imbolnavire-locala-pentrucaz-nou-de-imbolnavire-locala-pentru-prima-data-de-la-aparitia-coronavirusului-situatia-in-celelalte-tari/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW