Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


China, îngrijorată de atacul Iranului asupra Israelului: „Cea mai recentă extindere a conflictului din Gaza”

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 14 aprilie 2024

Ministerul chinez de Externe exprimă profundă îngrijorare în legătură cu escaladarea tensiunilor din Orientul Mijlociu, în urma atacului masiv lansat de Iran asupra Israelului, conform informațiilor furnizate de CNN.

Wang Wenbin, purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, subliniază necesitatea ca toate părțile implicate să păstreze calmul în situația actuală. Acesta consideră că atacul Iranului din cursul nopții este o „extindere a conflictului din Gaza” și face un apel pentru încetarea focului.

„Situația în curs de desfășurare este cea mai recentă extindere a conflictului din Gaza”, a declarat acesta, adăugând că o rezoluție a Consiliului de Securitate al ONU care solicită o încetare a focului între Israel și Hamas ar trebui să fie pusă în aplicare fără mai multă întârziere.

China îndeamnă toate părțile implicate în conflict să manifeste calm și să arate reținere.

„China face apel la părțile relevante să rămână calme și să dea dovadă de reținere pentru a evita o nouă escaladare a tensiunilor”, a declarat ministerul.

De asemenea, el a solicitat comunității internaționale, în special țărilor influente, să joace un rol constructiv în menținerea păcii și stabilității regionale. Potrivit armatei israeliene, Iranul a lansat peste 300 de drone și rachete asupra Israelului, conform unei declarații de duminică. Forțele de apărare israeliene au informat că au interceptat „zeci” de rachete balistice iraniene cu ajutorul scutului antirachetă al Israelului. Oficialii israelieni au făcut referire la un „răspuns fără precedent” pe care îl vor da Iranului.

foto: pixabay

Comentarii