Thursday, April 18, 2024
Jurnalism corect


China elimină vizele pentru unele state europene și ușurează procesul pentru cetățenii americani

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 30 decembrie 2023 Etichete: , ,

Începând cu 1 ianuarie, China va simplifica procesul de solicitare a vizelor pentru turiștii din Statele Unite, reducând numărul de documente necesare, conform unui anunț publicat vineri pe site-ul ambasadei chineze din Washington. Mai înainte, Beijingul a permis deținătorilor de pașapoarte din Franța, Germania, Italia, Olanda, Spania și Malaezia să viziteze China fără a mai fi obligați să solicite vize, începând cu 1 decembrie, conform informațiilor furnizate de Reuters.

Aceste inițiative adoptate de Beijing sunt atribuite efortului Chinei de a revigora sectorul turistic și de a stimula a doua cea mai mare economie a lumii, care a suferit din cauza pandemiei de COVID-19.

Conform anunțului ambasadei chineze, solicitanții de vize turistice din SUA nu vor mai fi obligați să prezinte rezervări pentru biletele de avion, rezervări pentru hotel sau o scrisoare de invitație.

Anterior, Beijingul a deschis posibilitatea ca deținătorii de pașapoarte din Franța, Germania, Italia, Olanda, Spania, dar și Malaezia, să călătorească în China fără a solicita vize, începând cu 1 decembrie. Această facilitare a regimului fără vize va fi valabilă timp de 12 luni, oferind turiștilor din aceste șase țări oportunitatea de a vizita China pe o durată de până la 15 zile.

De asemenea, în luna noiembrie, China și-a extins politica de tranzit fără vize pentru 54 de țări.

Sosirea turiștilor în țară a înregistrat o scădere semnificativă în timpul pandemiei, influențată de politici stricte de control al COVID.

Chiar dacă zborurile internaționale către China au înregistrat o creștere după eliminarea restricțiilor COVID acum un an, acestea se situează încă la doar 60% din nivelurile din 2019.

foto: Pixabay

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW