Monday, April 15, 2024
Jurnalism corect


China continuă demonstrația de forță din jurul Taiwanului. A lansat mai multe rachete în jurul insulei

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 4 august 2022

China a lansat mai multe rachete în jurul Taiwanului, în cursul zilei de joi, 4 august, parte a exercițiilor militare lansate după vizita președintelui Camerei Reprezentanților din SUA, Nancy Pelosi, la Taipei, potrivit informațiilor publicate de Reuters.

Cel mai amplu exercițiu militar lansat de China în Strâmtoarea Taiwan a început joi, în jurul orei locale 12, și ar urma să fie finalizate duminică, la aceeași oră.

Ministerul taiwanez al Apărării susține că mai multe rachete Dongfeng au fost lansate în apele din nord-estul și sud-vestul insulei.

Alte două rachete au fost lansate în apropierea Insulelor Matsu, ce aparțin Taiwanului și care se localizează în Marea Chinei de Est.

Armata chineză a precizat că rachetele lansate în jurul coastei de est a Taiwanului sunt parte a exercițiilor lansate joi.

Oficialii taiwanezi susțin că exercițiile militare ale Chinei încalcă regulile Organizației Națiunilor Unite, invadează teritoriul insulei și reprezintă o provocare directă asupra navigării libere pe aer și apă.

Totodată, mai multe site-uri ale unor instituții taiwaneze, precum cel al Ministerului Apărării, al Ministerului de Externe și al Administrației Prezidențiale au fost atacate de hackeri.

Continuând demersurile din ultimele zile, nave de război și avioane de luptă chineze au trecut peste „linia mediană” de mai multe ori în cursul zilei de joi.

Zboară în interior (n.r. spațiului aerian al Taiwanului), apoi ies, din nou și din nou. Continuă să ne agreseze”, a precizat un oficial taiwanez pentru Reuters.

China susține că tensiunile legate de relația cu Taiwan reprezintă o problemă de „politică internă”. Ultima dată când armata chineză a lansat rachete în apele din jurul insulei democrate a fost în anul 1996.

CITEȘTE MAI MULTE AICI: Nancy Pelosi: China nu poate împiedica liderii mondiali sau pe oricine altcineva din a călători în Taiwan

Sursă foto: Ministerul Apărării Naționale

Comentarii


 • … [Trackback]

  […] Info on that Topic: mainnews.ro/china-continua-demonstratia-de-forta-din-jurul-taiwanului-a-lansat-mai-multe-rachete-balistice-in-jurul-insulei/ […]

 • … [Trackback]

  […] Here you can find 9790 more Information to that Topic: mainnews.ro/china-continua-demonstratia-de-forta-din-jurul-taiwanului-a-lansat-mai-multe-rachete-balistice-in-jurul-insulei/ […]

 • … [Trackback]

  […] Find More Info here to that Topic: mainnews.ro/china-continua-demonstratia-de-forta-din-jurul-taiwanului-a-lansat-mai-multe-rachete-balistice-in-jurul-insulei/ […]

 • … [Trackback]

  […] There you can find 75857 more Information to that Topic: mainnews.ro/china-continua-demonstratia-de-forta-din-jurul-taiwanului-a-lansat-mai-multe-rachete-balistice-in-jurul-insulei/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW