Monday, December 11, 2023
Jurnalism corect


Chestionar online pentru evaluarea riscului îmbolnăvirii cu coronavirus, dezvoltat la Timișoara

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 24 august 2020 Etichete: , , ,

Un chestionar online ce permite evaluarea riscului îmbolnăvirii cu SARS COV 2 a fost dezvoltat de echipa Spitalului Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie ”Dr. Victor Babeş” din Timişoara împreună cu Fundaţia de Ajutor Medical Profilaxis.

Proiectul a fost dezvoltat sub coordonarea doctorului Virgil Musta.

Chestionarul conține mai multe întrebări standard care la final sunt analizate pentru emiterea unui răspuns care conține și recomandări în funcție de rezultatul evaluării.

“Încercăm prin acest chestionar online să îi ajutam pe oameni, să le recomandăm ce au de făcut, să stabilim, în urma răspunsurilor date de cei care completează formularul, cât de mare este riscul de infecţie. Putem afla dacă persoana are o forma asimptomatică de boală sau poate dezvolta o formă gravă, severă. Vorbim în aceste zile de o transmitere comunitară, aşa că fiecare dintre noi, dacă nu respectăm normele minime de protecţie, putem să devenim victime ale noului coronavirus”,  spune medicul Virgil Musta, seful Secţiei de Boli Infecţioase 2 din cadrul Spitalului de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie ”Victor Babeş” din Timişoara, citat de news.ro.

sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

 

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW