Monday, April 15, 2024
Jurnalism corect


Charles Michel anunță că se retrage de la alegerile europene și rămâne în funcția sa actuală

By Florea Eva , in Stirile zilei , at 27 ianuarie 2024 Etichete:

Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, a anunțat oficial, vineri seara, pe pagina sa de Facebook, decizia de a se retrage din cursa alegerilor europarlamentare din iunie.

Charles Michel a fost subiectul multor critici pentru opțiunea sa de a candida la alegerile europarlamentare, însă cu câteva zile înainte ca liderii europeni să se întâlnească la Bruxelles, acesta postează pe pagina sa de Facebook anunțul potrivit căruia se retrage din această cursă.

„Îmi voi dedica toate eforturile responsabilităţilor mele actuale cu o determinare fermă până când acestea se vor încheia. Voi fi întotdeauna un susţinător fervent al unei Europe democratice, puternice, unite şi stăpâne pe propriul destin. La finalul acestui mandat, voi reflecta asupra naturii şi direcţiei viitoarelor mele angajamente”, susține şeful Consiliului European.

Hotărârea lui Michel de a se înscrie în cursa pentru alegerile europarlamentare din luna iunie, ar fi implicat abandonarea postului cu câteva luni înainte de încheierea mandatului, ceea ce a generat reacții indignate din partea oficialilor Uniunii Europene, diplomaților europeni și membrilor Parlamentului.

„Opţiunea mea a dat naştere unei atenţii intense din partea presei şi a unor speculaţii. Am prevăzut o parte dintre acestea, având în vedere natura fără precedent – unii ar spune îndrăzneaţă – a abordării mele”, a recunoscut Michel în declaraţia sa de pe Facebook, referindu-se la anunţul său că va candida la alegerile europene.

Declarația anterioară a lui Michel a generat tensiuni în Uniunea Europeană, în contextul îngrijorării că prim-ministrul Ungariei, Viktor Orban, ar putea ocupa funcția de șef al Consiliului European.

De asemenea, s-a speculat că președintele Klaus Iohannis ar putea fi o altă opțiune pentru preluarea poziției de președinte al Consiliului European.

 

Foto: Uniunea Europeană

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW