Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, merge marți la Chișinău

By Ana Teșcan , in Republica Moldova Stirile zilei , at 27 martie 2023 Etichete: , ,

Președintele Consiliului European, Charles Michel, care se află luni, 27 martie, la București, este așteptat marți și la Chișinău, potrivit News.ro. 

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, îl va primi pe oficialul european pentru convorbiri oficiale, cei doi urmând să susțină o conferință comună de presă în jurul orei 12:50.

Totodată, Charles Michel se va întâlni cu premierul Dorin Recean, dar şi cu preşedintele Parlamentului, Igor Grosu.

Ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene din Republica Moldova, Nicu Popescu, efectuează în perioada 27-29 martie o vizită de lucru la Berlin.

Vicepremierul Nicu Popescu are întrevederi cu mai mulţi oficiali germani, în cadrul întâlnirilor urmând să fie discutat procesul de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană, dar şi organizarea de către Republica Moldova, la începutul lunii iunie, a summitului Comunităţii Politice Europene.

Luni, 27 martie, la ora 15:00, Președintele Klaus Iohannis îl va primi pe oficialul european la Palatul Cotroceni. Cei doi oficiali vor avea convorbiri tête-à-tête și apoi convorbiri oficiale, urmate de o conferință de presă comună.

La ora 19.00, președintele Consiliului European va participa la o cină de lucru alături de premierul Nicolae Ciucă, la Vila Lac 1.

Sursa foto: Uniunea Europeană

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW