Friday, September 22, 2023
Jurnalism corect


CFR vrea să scumpească biletele de tren cu 20%, începând de la 1 iulie

By Diochetanu Andreea , in Stirile zilei , at 24 martie 2022

CFR Călători vrea să majoreze prețul la biletele de tren cu 20%, începând de la 1 iulie. Cel puțin, asta prevede proiectul de buget al companiei, care trebuie aprobat de Guvern înainte de toate, a anunțat joi, 24 martie, Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor.

El a menționat că rămâne de văzut ce va decide Executivul.

„Apropo de creşterea preţului la bilete, ştiţi că nu a mai crescut din 2013. În bugetul CFR Călători, de la 1 iulie, este prevăzută o creştere cu 20%. Ăsta este modul în care cei de la CFR Călători şi-au previzionat bugetul pentru anul 2022. Repet: nu a existat niciun fel de creştere din 2013 la preţul biletelor. Să vedem dacă Guvernul, în înţelepciunea sa, va aproba acest buget”, a spus Grindeanu, citat de Agerpres.

Social-democratul a participat, joi, la conferinţa „Constructor în România”. Grindeanu a adăugat că au început să fie aprobate bugetele companiilor aflate în coordonarea Ministerului Transporturilor şi, chiar miercuri, au fost aprobate patru în şedinţa Guvernului.

„Mâine va fi o nouă şedinţă de guvern şi vom mai avea două bugete aprobate. Bugetele, dacă vorbim de cele din CFR, sunt la Ministerul Finanţelor, iar cel puţin cel al CFR SA a fost avizat, deci trebuie să intre în perioada următoare în şedinţă de guvern şi să fie aprobate. Au plecat din minister, aşa cum a plecat şi bugetul de la Metrou, care a primit avizele şi de la Ministerul Muncii şi de la Ministerul Finanţelor. Deci, vor intra în perioada imediat următoare în aprobare la Guvern”, a explicat Grindeanu.

Foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW