Sunday, May 26, 2024
Jurnalism corect


CFR, obligată să plătească 75.000 de lei amendă, după 5 ani de la accidentul din Hunedoara în care unei persoane i-a fost amputată mâna

By Daniela Eremia , in Stirile zilei , at 18 noiembrie 2019 Etichete: , , , ,

La 5 ani de la producerea accidentului feroviar din județul Hunedoara, în urma căruia unei persoane i-a fost amputată mâna, s-a decis ca CFR să plătească despăgubiri de 75 000 de lei persoanei vătămate, în loc de 1,2 milioane de lei impuși în primă instanță, conform deciziei Curții de Apel Alba Iulia.

Curtea de Apel Alba Iulia a admis apelul companiei CFR S.A împotriva sentinței Judecătoriei Hațeg, pedeapsa inițială de 1.200.000 de lei amendă  fiind redusă la 75.000 de lei.

În plus, CFR primește pedeapsa complementară de a publica, timp de trei luni, în toate stațiile din țară hotărârea definitivă de condamnare.

Compania Națională de Căi Ferate, CFR S.A, a fost condamnată inițial de judecătoria Hațeg, pentru infracțiunea de vătămare corporală din culpă, la amenda de 1,2 milioane de lei.

Curtea de Apel Alba Iulia a admis acum apelul CFR împotriva sentinței penale emisă de Judecătoria Hațeg.

CFR a fost trimisă în judecată de procurori, acum 5 ani, în urma rechizitoriului întocmit pentru accidentul feroviar din data de 14 septembrie 2014, din stația Subcetate, județul Hunedoara. În urma evenimentului, unei persoane i-a fost amputată mâna stângă.

Conform procurorilor, accidentul s-a produs ca urmare a lipsei indicatoarelor de orientare a călătorilor pe care compania era obligată să le monteze.

În plus, stația CF Subcetate funcționa ilegal, neavând autorizație de funcționare și nici nu au fost luate măsuri pentru prevenirea unor evenimente de acest fel.

 

Sursa foto : Facebook

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Find More to that Topic: mainnews.ro/cfr-condamnata-definitv-dupa-5-ani-de-la-accidentul-din-hunedoara-in-care-unei-persoane-i-a-fost-amputata-mana/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW