Friday, June 14, 2024
Jurnalism corect


CFR Călători nu mai emite bilete de călătorie pentru Țăndărei / Poliția Română a stabilit rute ocolitoare pentru acest oraș

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 4 aprilie 2020 Etichete: , , ,

În urma Ordonanței Militare nr.7, CFR Călători nu va mai emite tichete de călătorie pentru Țăndărei, având în vedere că în acest oraș s-a impus măsura carantinării. De asemenea, Poliția Română a stabilit rute ocolitoare pentru acest oraș.

În Țăndărei este permisă intrarea și ieșirea doar pentru persoanele care nu locuiesc în zona carantinată dar care „desfășoară activități economice sau în domeniul apărării, ordinii publice, securității naționale, sanitar, situațiilor de urgență, administrației publice locale, asistenței și protecției sociale, judiciar, serviciilor de utilitate publică, energetic, agriculturii alimentației publice, alimentării cu apă, comunicațiilor și transporturilor”.

Eliberarea legitimațiilor de călătorie se face în baza adeverinței de la angajator și a legitimației de serviciu.

CFR recomandă pasagerilor să se informeze despre posibilele modificări ale circulaţiei trenurilor la 0219521 – INFO CFR (trafic intern).

Poliția a stabilit rute ocolitoare

Poliția Română a stabilit câteva rute ocolitoare pentru oraşul Ţăndărei, judeţul Ialomiţa. Transportul de marfă este permis în oraş.

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că rutele ocolitoare sunt următoarele:

• Bucureşti – DN2 – Urziceni – DN2A – Slobozia – DN21 – Drajna – DN3A – Feteşti – DN3B – Hârşova – Constanţa;

• Bucureşti – DN2 – Urziceni  – DN2A – Slobozia – DN21 – Drajna – A2 Bucureşti-Constanţa;

• Buzău – DN2C – Slobozia – DN21 – Dragalina – DN3A – Feteşti – DN3B – Hârşova – Constanţa;

• Buzău – DN2C – Slobozia – DN21 – Drajna – A2 Bucureşti-Constanţa;

• Brăila – DN21 – Viziru – DJ221 – Gura Ialomiţei – DN2A – Hârşova – Constanţa;

• Brăila – DN21 – Slobozia – DN21 – Drajna – DN3A – Feteşti – DN3B – Hârşova – Constanţa;

• Brăila – DN21 – Slobozia – DN21 – Drajna – A2 Bucureşti-Constanţa.

Ordonanța militară nr.7: Instituirea măsurii de carantinare în orașul Țăndărei, județul Ialomița

Art.1. – Se instituie, pe perioada stării de urgență, măsura de carantinare în orașul Țăndărei, județul Ialomița.

Art. 2. – În localitatea carantinată prevăzută la art. 1 este permisă intrarea, respectiv ieșirea pentru:

a) transportul de marfă, indiferent de natura acestuia, a materiilor prime şi resurselor necesare desfăşurării activităţilor economice în localitatea carantinată, precum şi a aprovizionării populaţiei;

b) persoanele care nu locuiesc în zona carantinată, dar care desfăşoară activităţi economice sau în domeniul apărării, ordinii publice, securităţii naţionale, sanitar, situaţiilor de urgenţă, administraţiei publice locale, asistenţei şi protecţiei sociale, judiciar, serviciilor de utilitate publică, energetic, agriculturii, alimentaţiei publice, alimentării cu apă, comunicațiilor şi transporturilor.

Art. 3. – Ministerul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, precum şi operatorii economici din domeniul transportului feroviar de persoane nu vor comercializa bilete/ abonamente sau alte titluri de călătorie pentru transportul călătorilor în localitatea carantinată decât dacă sunt respectate dispozițiile art. 2.

Art. 4. – În localitatea carantinată potrivit art.1, se aplică în mod corespunzător toate interdicțiile și restricțiile stabilite prin ordonanțele militare emise în perioada stării de urgență.

Art. 5. – Se împuternicește Centrul Județean de Coordonare şi Conducere a Intervenției Ialomița (CJCCI) pentru a stabili completări şi derogări în ceea ce privește dispozițiile prevăzute la art. 2, cu acordul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

Art. 6. – (1) Organele cu atribuții în domeniul apărării, ordinii publice şi securității naționale vor stabili măsuri specifice de prevenire şi limitare a intrării, respectiv a ieșirii persoanelor în/din localitatea carantinată. (2) Autoritățile administrației publice locale şi judeţene vor aduce la cunoştinţă obligațiile ce le revin persoanelor, referitoare la deplasarea şi accesul în/din localitatea carantinată.

(3) Aplicarea măsurilor de verificare, control şi acces în/dinspre localitatea carantinată se realizează de către personalul structurilor Ministerului Afacerilor Interne în colaborare cu cele ale Ministerului Apărării Naţionale.

Art. 7. – Consiliul Județean Ialomița, primarul şi consiliul local al orașului Țăndărei vor lua măsuri de a asigura funcționarea serviciilor de protecție şi asistență socială, funcționarea corespunzătoare a serviciilor de utilităţi publice, precum şi aprovizionarea cu alimente de bază pentru persoanele fără susţinători sau altă formă de ajutor şi care nu se pot deplasa de la locuinţă/gospodărie.

Art. 8. – Este strict interzisă intrarea/ieșirea în/din orașul Țăndărei, județul Ialomița, prin alte zone şi căi de acces decât cele deschise circulaţiei publice de pe drumurile europene, naţionale, judeţene şi comunale.

sursa foto: ziarulromanesc.net

 

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW