Sunday, July 21, 2024
Jurnalism corect


CFR anunță posibile întârzieri ale trenurilor în următoarea perioadă/ Recomandări pentru călători

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 8 iulie 2024 Etichete: , , ,

CFR Călători avertizează că din cauza temperaturilor ridicate pot apărea întârzieri în circulația trenurilor și că, în anumite situații, sistemele de climatizare ar putea să nu funcționeze la parametrii optimi. Pasagerilor li se recomandă să se hidrateze constant și să aibă la îndemână o sticlă de apă, să aibă medicamentele necesare pentru afecțiunile de care suferă și să informeze imediat personalul de tren dacă se simt rău pe durata călătoriei.

CFR Călători subliniază că siguranța pasagerilor este prioritară și depune eforturi pentru a menține în funcțiune toate trenurile dotate cu instalații de climatizare.

„CFR Călători informează că în perioada cu fenomene meteo extreme – val de căldură, caniculă şi disconfort termic ridicat, – pot apărea întârzieri în circulaţia trenurilor de călători generate de acestea. Temperaturile ridicate, instabilitatea atmosferică, incendiile de vegetaţie şi furtunile nu afectează doar România, ci întreaga Europă şi implicit transportul feroviar din acestea. Clima se schimbă, iar temperatura este mai ridicată decât cea pentru care a fost proiectat materialul rulant din România. Aceasta este o provocare cu care se confruntă atât România, cât şi ţările care trec prin aceleaşi schimbări climatice. Trebuie avut în vedere că ţările care au, tradiţional, o climă mult mai caldă au proiectat materialul rulant pentru a rezista la temperaturi mult mai ridicate”, precizează compania într-un comunicat.

„În zilele cu temperaturi exterioare caniculare, la nivelul şinei şi cutiei materialului rulant (de multe ori chiar şi de peste 50 – 80 de grade C la soare), în unele cazuri instalaţiile de climatizare ar putea să nu mai asigure în parametrii optimi răcirea şi atunci să funcţioneze în regim de ventilaţie”, explică CFR Călători.

Compania oferă câteva recomandări pentru o călătorie confortabilă în condiții de caniculă, în special pentru cei sensibili la căldură sau care suferă de afecțiuni medicale: să se hidrateze permanent și să aibă cel puțin o sticlă de apă la îndemână, să își aducă medicamentele necesare și să alerteze personalul de tren dacă au nevoie de ajutor sau observă pe cineva care are nevoie de asistență.

foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW