Thursday, April 18, 2024
Jurnalism corect


CFR a semnat contractul pentru electrificarea și modernizarea liniei Constanța – Mangalia

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 15 ianuarie 2022

CFR Infrastructură a semnat vineri, 14 ianuarie, cu asocierea Baicons Impex S.R.L. – I.S.P.C.F. S.A contractul pentru realizarea studiului de fezabilitate necesar electrificării și modernizării liniei de cale ferată Constanța – Mangalia.

Valoarea înțelegerii este de 7,77 milioane lei fără TVA, finanțarea fiind asigurată din Fondul European de Dezvoltare Regională. Termenul de predare a documentației este de nouă luni.

Finanțare prin PNRR pentru electrificare

În prezent, cel mai rapid tren parcurge cei 225 km de la București Nord la Constanța în o oră și 56 minute, linia fiind electrificată și modernizată. Cu toate acestea, durata călătoriei din Capitală până la Mangalia ajunge la 3 ore și 26 minute, în cel mai fericit scenariu, deși traseul este mai lung cu doar 42 km, ceea ce face trenul mai puțin atractiv pentru turiștii care merg spre stațiunile din sudul litoralului. De vină pentru această situație este lipsa electrificării pe acest sector, dar și restricțiile de viteză.

Guvernul a inclus spre finanțare în Planul Național de Redresare electrificarea liniei Constanța – Mangalia, lucrări pentru ridicarea restricțiilor, dar și achiziția unor drezine-pantograf. Costul total este estimat la 123 milioane euro.

Sursa foto: Inquam Photos / Casian Mitu

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW