Friday, August 19, 2022
Jurnalism corect


CFR a lansat licitația pentru proiectarea liniei Coșlariu – Cluj-Napoca. Trenurile vor circula cu până la 160 km/h

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 24 februarie 2021

CFR SA a lansat miercuri licitaţia pentru realizarea studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic necesare modernizării liniei de cale ferată Coșlariu – Cluj Napoca (99 km), pentru viteza maximă de circulație a trenurilor de călători cu 160 km/h, respectiv 120 km/h pentru trenurile de marfă.

Valoarea estimată a contractului este de 52,3 milioane lei, sursa de finanţare fiind asigurată în proporție de 85%, din finanțare externă nerambursabilă, respectiv 15% finanțare națională, alocată de la bugetul de stat. Durata contractului este de 23 de luni.

Anunţul de participare la procedura licitaţie deschisă şi documentaţia de atribuire sunt disponibile în în Sistemul informatic colaborativ pentru mediu performant de desfasurare al achizitiilor publice (SICAP). Termenul limită pentru primirea ofertelor este 29 martie 2021.

Potrivit CFR SA, obiectivul general al contractului este creșterea numărului de pasageri și a volumului de mărfuri transportate, precum și îndeplinirea următoarelor obiectivelor specifice:

– creșterea vitezei de circulație și, implicit, reducerea duratei de călătorie pe întreaga secțiune;

–  creșterea numărului de călători, inclusiv a numărului de turiști;

–  creșterea volumului de mărfuri transportate la nivel intern și internațional;

–  îmbunătățirea condițiilor de călătorie și creșterea gradului de siguranță, gestionând în același timp impactul asupra mediului, în conformitate cu standardele europene.

Sursa foto: peundemerg.ro

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW