Monday, November 28, 2022
Jurnalism corect


CFR a atribuit lucrări în valoare de peste 2 miliarde lei pentru întreținerea căilor ferate

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 19 august 2022

Firmele Aktor și Salcef Spa au fost desemnate de CFR Infrastructură vineri, 19 august, câștigătoare la patru dintre cele opt licitații organizate pentru lucrări de întreținere a căilor ferate.

În cadrul procedurii, împărțită în opt loturi, aferente celor opt regionale CFR, au fost desemnate ofertele câștigătoare, cu o valoare totală de 2.1 miliarde lei, pentru loturile 1,3,4 și 5, astfel:

Lotul 1 (SRCF București): Aktor (Grecia) – ofertă în valoare de 459,8 milioane lei fără TVA

Lotul 3 (SRCF Timișoara): Salcef Spa (Italia) – ofertă în valoare de 562,4 milioane lei fără TVA

Lotul 4 (SRCF Cluj): Salcef Spa (Italia) – ofertă în valoare de 611,5 milioane lei fără TVA

Lotul 5 (SRCF Brașov): Aktor (Grecia) – ofertă în valoare de 466,8 lei fără TVA

Potrivit CFR, licitațiile pentru lotul 2 (SRCF Craiova) și lotul 6 (SRCF Iași) au fost anulate, toate cele șapte oferte depuse fiind declarate neconforme, iar loturile 7 (SRCF Galați) și 8 (SRCF Constanța) sunt în etapa de evaluare a ofertelor.

Acordurile-cadru, aferente celor o regionale, se vor derula pe o perioadă de 4 ani și au ca obiectiv stabilirea termenilor şi condiţiilor ce vor guverna contractele sectoriale de lucrări (contractele subsecvente de lucrări, care se vor încheia la nivel de regională, în limita fondurilor alocate).

De asemenea, lucrările de întreținere prin înlocuirea la rând a elementelor componente ale suprastructurii căii și realizarea căii fără joante, care se vor executa pe o lungime de 1.461 km de cale ferată, au ca obiectiv aducerea liniei în parametri proiectați pentru viteza maximă de circulație de 120 km/oră.

Valoarea estimată a acordului-cadru, împărțit în opt loturi, este de minimum 1 miliard lei fără TVA și de maximum 4,2 miliarde de lei, fără TVA, finanţarea fiind asigurată din fonduri de la bugetul de stat.

Sursa foto: peundemerg.ro

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW