Wednesday, December 8, 2021
Jurnalism corect


CFA România: Într-un an euro va ajunge la 4,94 lei

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 25 martie 2020 Etichete: , , , ,

Potrivit experților în domeniul economic de la CFA România, moneda națională se va deprecia în raport cu Euro în următoarele 12 luni, pe fondul pandemiei COVID-12.

Prognoza realizată de CFA anticipează că în următoarele șase luni Euro va ajunge la valoarea de 4,8626 lei, iar după 12 luni un Euro se va cumpăra cu 4,94 lei. De asemenea, analiștii anticipează o rată media a inflației de 3,67%.

„În ceea ce priveşte cursul de schimb EUR/RON, 85% dintre participanţi anticipează o depreciere a leului în următoarele 12 luni (comparativ cu valoarea actuală). Astfel, valoarea medie a anticipaţiilor pentru orizontul de 6 luni este de 4,8626, în timp ce pentru orizontul de 12 luni valoarea medie a cursului anticipat este de 4,9400. Rata anticipată a inflaţiei pentru orizontul de 12 luni (martie 2021/martie 2020) a înregistrat o valoare medie de 3,67%”, se arată în comunicatul CFA, citat de Agerpres.

Cu toate acestea, sunt rămân multe variabile neelucidate, iar cel mai important aspect rămâne în cât de repede va fi stăvilită pandemia COVID-19.

Asociaţia CFA România este organizaţia profesioniştilor în investiţii din România, în mare parte deţinători ai titlului Chartered Financial Analyst (CFA), calificare administrată de CFA Institute (USA). Asociaţia are peste 245 de membri, majoritatea deţinători ai titlului de Chartered Financial Analyst (CFA).

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW