Saturday, May 25, 2024
Jurnalism corect


CEx PSD, marți. Viorica Dăncilă ar urma să își anunțe demisia din fruntea partidului/ Colaborare cu Pro România în viitor

By Madalina Balaceanu , in Politic Stirile zilei , at 26 noiembrie 2019 Etichete: , , , ,

Liderul PSD, Viorica Dăncilă, ar urma să își anunțe demisia din funcție în cadrul ședinței Comitetului Executiv Național al partidului de marți, potrivit unor surse politice. Decizia vine în urma rezultatului dezastros pe care l-a avut social-democrata la alegerile prezidențiale de anul acesta.

Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, și-a convocat fidelii din PSD la o întâlnire informală, luni, unde au hotărât ca Mihai Fifor să fie dat jos din funcția de secretar general și în locul acestuia să vină Paul Stănescu. De asemenea, după demisia Vioricăi Dăncilă, social-democrații fideli acestuia, au stabilit ca președinte interimar al PSD să fie Marcel Ciolacu.

De asemenea, social-democrații au luat mai multe decizii luni: toți vicepreședinții să își dea demisia, iar cine nu vrea să plece din funcție va fi exclus, sau suspendat din partid, Mihai Fifor, Eugen Teodorovici și Gabriel Oprea să fie excluși din partid iar dacă Marian Rădulescu, Gabriel Oprea și Codrin Ștefănescu vor să participe la CEx PSD, să fie scoși din sală.

În urma renunțării la funcția de lider al PSD, Viorica Dăncilă ar putea să coordoneze organizația de femei a PSD, acolo unde a mai deținut funcția de lider, dar și poziția de lider la organizația din Teleorman.

În viitor, social-democrații intenționează să colaboreze cu partidul lui Victor Ponta, Pro România, în Opoziție.

Viorica Dăncilă ar urma să își dea demisia

Marcel Ciolacu s-a dus, luni, acasă la Viorica Dăncilă pentru a discuta despre demisia acesteia de la conducerea partidului. Președintele Camerei Deputaților a afirmat, pe Facebook, că discuția a fost una „calmă, așezată și productivă”.

Surse politice au declarat pentru mainnews.ro că președintele PSD urmează să-și anunțe demisia în Comitetul Executiv Național al PSD de mâine.

„Am vorbit în această seară cu Viorica Dăncilă, despre întâlnirea pe care urmează să o am cu președinții de organizații pentru a discuta despre rezultatul obținut la aceste alegeri. Este firesc sa se întâmple acest lucru după orice scrutin. Vreau să spun cât ce poate de clar că această discuție a fost una calmă, așezată și productivă”, a scris Marcel Ciolacu, pe Facebook.

Președintele Camerei Deputaților a mai spus că rezultatul de la alegerile prezidențiale nu-i mulțumește pe social-democrați, însă există „soluții”.

„A fost un rezultat care nu ne mulțumește pe niciunul dintre noi, dar asta nu înseamnă ca nu există soluții.

Vreau să îi rog pe colegii mei să se gândească la obiectivele noastre pentru alegerile de anul viitor. Rămânem o echipă, rămânem împreună, așa cum am făcut-o întotdeauna în momente mai complicate. PSD este în continuare un partid puternic!”, a conchis Ciolacu.

Cel mai slab scor din istoria PSD la alegerile prezidențiale

Viorica Dăncilă a obținut cel mai slab scor din istoria Partidului Social Democrat la alegerile prezidențiale.

Potrivit BEC, rezultatele oficiale parțiale ale alegerilor prezidențiale de duminică arată faptul că în România Klaus Iohannis a obținut 63,16%, iar Viorica Dăncilă a obținut 36,89%. În afara țării, Klaus Iohannis a obținut 92,19% din voturi, iar Viorica Dăncilă 7,81%.

În urma acestor rezultate, mai mulți lideri PSD i-au cerut demisia Vioricăi Dăncilă.

Duminică seara, după închiderea secțiilor de vot și anunțarea rezultatelor exit poll, Viorica Dăncilă a spus că nu va demisiona din funcția de conducere, însă, dacă social-democrații vor considera că trebuie să facă acest pas, atunci trebuie să organizeze un Congres, fiindcă tot așa a fost aleasă în funcția de președinte.

Reuniunea CEx va avea loc de la ora 18.30, la sediul formaţiunii din Kiseleff.

Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW