Friday, April 19, 2024
Jurnalism corect


CEx PSD, marți. Social-democrații vor analiza rezultatul obținut de Dăncilă la alegerile prezidențiale

By Madalina Balaceanu , in Politic Stirile zilei , at 12 noiembrie 2019 Etichete: , ,

Comitetul Executiv al PSD se va reuni, marți, unde social-democrații vor vorbi despre rezultatul alegerilor prezidențiale din primul tur, dar și despre strategia de campanie a partidului în turul II.

Liderii PSD vor analiza rezultatul obținut de Viorica Dăncilă la primul tur al alegerilor prezidențiale, desfășurat duminica trecută. De asemenea, potrivit unor surse politice, social-democrații ar putea discuta și despre excluderea fostului ministru al Justiției, Ana Birchall.

Klaus Iohannis, susținut de PNL și liderul PSD Viorica Dăncilă sunt cei doi candidați la alegerile prezidențiale care au intrat în turul II de scrutin.

Potrivit Biroului Central Electoral, primele rezultate oficiale sunt: Klaus Iohannis 36%, Viorica Dăncilă 23,45% și Dan Barna 14,19%.

Pe 5 noiembrie, liderul PSD a anunțat că ar putea avea loc un CEx PSD în această săptămână pentru a discuta despre o posibilă excludere a Anei Birchall din PSD.

„Este o mare nemulţumire în PSD legată de atitudinea doamnei Birchall, pentru că este important ca şi drepturile şi libertăţile cetăţenilor să fie respectate. Săptămâna viitoare avem Comitet Executiv în care vom avea o discuţie referitoare la doamna Ana Birchall”, a spus Dăncilă.

Dăncilă: Nu venim cu ideea de a face excluderi

Viorica Dăncilă a declarat, marți, că nu merge cu ideea de a face excluderi din PSD.

„Nu, nu venim cu ideea de a face excluderi. Vom discuta pe fiecare județ, vom analiza fiecare localitate în parte, astfel încât la următoarele alegeri să avem rezultate mai bune. Vom discuta fiecare județ și vom analiza fiecare organizație în parte. E o analiză de partid normală, după alegeri. Fiecare președinte de organizație de județ trebuie să susțină ce a mers ce nu a mers”, a afirmat Viorica Dăncilă, luni, la sediul PSD.

Întrebată dacă în CEx vor fi demiteri ai unor lideri de filiale județene, social democrata a spus:

„Nu merg de la această premisă. Eu cred că este important să vedem unde s-a greșit, care au fost motivele pentru care s-a ajuns la rezultate mai slabe în anumite județe și să avem o abordare constructivă”.

Inquam photos/ Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW