Wednesday, May 19, 2021
Jurnalism corect


Scandal în CEx-ul PSD. Dăncilă îi contrazice pe jurnaliști/Birchall și Gușă, excluși din partid/Dăncilă, numită proastă de Claudiu Manda

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Politic Stirile zilei , at 12 noiembrie 2019 Etichete: , , , ,

Comitetul Executiv al PSD s-a reunit, marți seară, pentru a discuta despre rezultatul alegerilor prezidențiale din primul tur, dar și despre strategia de campanie a partidului din turul al doilea.

Update8: Viorica Dăncilă, Claudiu Manda și Lia Olguța Vasilescu au infirmat informațiile jurnaliștilor care au spus că au existat discuții tensionate între cei trei.

Viorica Dăncilă: „Am analizat situația în fiecaee județ și am stabilit strategia pe care o vom adopta pentru câștigarea alegerilor. Fiecare județ trebuie să obțină 50+1
Am hotărât excluderea din PSD a celor care au votat pentru învestirea Guvernului Orban. S-a votat și excluderea Anei Birchall și a lui Cozmin Gușă. Acestea au fost deciziile.(…)Plâng foarte greu. Domnul Manda este lângă mine. Nu și-a retras nimeni nimic. Bine-nțeles că au fost discuții aprinse. ‘Am țipat, mi-am urecheat colegii'(…)

Colegii au fost foarte nemulțumiți de atitudinea lui Cosmin Gușă. Eu m-am abținut în ceea ce îi privește și pe Gușă și pe Birchall. Modul în care s-au raportat la PSD nu a fost corect. I-am lăsat pe ei să ia decizia. Pornind de la acest aspect au venit propuneri și s-a votat. L-am exclus și pe primarul din Bacău. (…)

Am vorbit la telefon. Era normal. Am ieșit din ședință pentru că cineva m-a sunat să-mi zică că Iohannis refuză la confruntare. Eu știu că v-ar place să vă dau dreptate, dar am aici lângă mine colegi foarte serioși și implicați. Nu pot să zic ce vrea o televiziune să audă. Eu cred că Manda a demonstrat că este bărbat. Cred că Iohannis nu dă dovadă de bărbăție. Vorbim de doi candidați. Unul care are probleme penale, unul care trebuie să justifice de ce nu a returnat banii statului român sau de ce a avut ghinionul să aibă șase case”.

Claudiu Manda: „Sunt exagerări.(…) Restul e cancan. (…)Este exagerat. Dăncilă a câștigat la Dolj.”

Lia Olguța Vasilescu: „Ar trebui să mă întrebați pe mine(cât de bărbat e Claudiu Manda). Sunt în continuare șeful de campanie al Vioricăi Dăncilă. Am avut un obiectiv de etapă. Intrarea în turul 2”.

Update7: CEx-ul PSD s-a încheiat

Update6: Cozmin Gușă a fost și el exclus din PSD.

Update5: Lia Olguța Vasilescu rămâne șef de campanie.

Update4: Ana Birchall a fost exclusă din partid. Opt membrii PSD au votat împotriva excluderii.

Update3: În CEx-ul PSD s-a validat și excluderea din partid a lui Cosmin Necula, primarul Bacăului care a afirmat că „multor membri din PSD le-a fost rușine să tragă cu Viorica Dăncilă”, conform bacau.net.

Update2: Ședință cu scântei în această seară, în CEx-ul PSD. Viorica Dăncilă i-ar fi reproșat lui Claudiu Manda  că a afirmat că nu se pot câștiga alegerile prezidențiale cu „o proastă”.

Update1: Lia Olguța Vasilescu a amenințat că renunță să mai conducă campania electorală a Vioricăi Dăncilă. Conform unor surse, sunt discuții tensionate între Viorica Dăncilă și soțul Olguței, Claudiu Manda, președinte PSD Dolj.

Gabriela Firea, primarul municipiului București: „Suntem în turul doi. Cred că e un succes faptul că candidatul nostru e în turul doi. Vom munci în astea două săptămâni. La București  am avut 10 000 de voturi în plus față de europarlamentare. Oricum sunt interimar, pot fi promovată sau schimbată oricum, dar nu e cazul să ne punem mandatul pe masă. Împreună am reușit să facem ce spunea că este imposibil. Dăncilă în turul doi.

Deci să ne bucurăm de succes, nu să ne depunem mandatele. Cum să fie o problema candidatul dacă a intrat in turul doi? Nu înțeleg ce mă întrebați. Parca am fi ieșit pe locul patru, așa mă întrebați. Să depună mandatul cel care e pe locul trei.

Sunt din ce în ce mai încrezătoare că românii s-au săturat de minciuni, de manipulări, de campanii toxice pe Facebook și fac diferența dintre competenți și incompetenți. Incompetenții sunt cei care au preluat această guvernare.

Mi-aș dori să avem o dezbatere în turul doi. Eu îl invit la o dezbatere, îl invit public pe domnul premier Orban, pentru că vrea să ne demonstreze că le știe pe toate. Am văzut că la instalarea aproape tuturor miniștrilor a avut și declarații la adresa mea. Se pare că sunt o muză. Îl inspir. Cred că atunci când adoarme se gândește la mine. Îi mulțumesc, mă simt măgulită”.

Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților: „Eu nu o să votez nicio excludere”

Daniel Băluță, primarul sectorului 4: „Este un lucru firesc dacă partidul îți cere un astfel de lucru (demisia). Dacă partidul va cere acest lucru, personal voi face asta”.

Viorica Dăncilă a obținut, în primul tur al alegerilor prezidențiale, 25,929 de voturi în sectorul 4, în timp ce Klaus Iohannis a luat aproape dublu.

Rovana Plumb, președinte PSD Dâmbovița: „Organizația PSD Dâmbovița se clasează pe locul 7 la nivel național. Organizația are foarte mulți primari PSD. Sunt convinsă că în turul doi vom recupera”.

Întrebată dacă ar trebui să facă un pas înapoi, Plumb a spus. „Nu. Asta va decide organizația. Vom merge înainte și vom câștiga. Discutăm la turul doi”.

Viorica Dăncilă a obținut, în primul tur al alegerilor prezidențiale, 67,711 de voturi în Dâmbovița.

Niculae Bădălău, președinte PSD Giurgiu: „E o ședință de mobilizare, de analizare a rezultatelor. Unde am avut rezultate slabe, să încercăm să le îndreptăm”.

Întrebat ce ar fi făcut dacă nu și-ar fi atins targetul, Bădălău a spus: „Îmi dam demisia. Asta  fost o demisie de onoare”.

Viorica Dăncilă a obținut, în primul tur al alegerilor prezidențiale, 67,711 de voturi în Giurgiu.

Șerban Valeca, președinte PSD Argeș: “Am aplicat aceași rețeță care am aplicat-o de când sunt președinte PSD Argeș. Seriozitate, discuții cu oamenii și am reușit. Oamenii au simți nevoia să se discute cu dânșii și să le explici. I-am convins prin ce am făcut în județ cu ajutorul Guvernului. Tot Argeșul este în șantier. Deocamdată cred că trebuie să îi învățăm și pe ceilalți ce am făcut noi și să recunoască (că au făcut o greșeală). Cred că au fost 3500 de voturi în plus față de europarlamentare. Nu e un succes, se poate și mai mult”.

Viorica Dăncilă a obținut, în primul tur al alegerilor prezidențiale, 81,709 de voturi în Argeș.

Știrea inițială

Liderii PSD vor analiza rezultatul obținut de Viorica Dăncilă la primul tur al alegerilor prezidențiale, desfășurat duminica trecută. De asemenea, potrivit unor surse politice, social-democrații ar putea discuta și despre excluderea fostului ministru al Justiției, Ana Birchall.

Potrivit unor surse politice, la ședința Comitetului Executiv al PSD anumiți social-democrați vor cere sancționarea lui Cozmin Gușă și a fostului ministru Ana Birchall, pe când alți membrii nu sunt de acord cu această solicitare. În final, liderul PSD, Viorica Dăncilă, va lua o decizie.

Potrivit acelorași surse, șefii de organizații vor fi certați și li se va solicita să depună mai multă muncă în turul II al alegerilor prezidențiale, însă, social-democrații consideră că schimbarea acestora din țară nu este o decizie bună în momentul acesta.

sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW