Tuesday, June 25, 2024
Jurnalism corect


CEx de criză la PSD. Situația Guvernului, șefia Senatului, moțiunea de cenzură, pe Ordinea de zi

By Andreea Traicu , in Politic Stirile zilei , at 9 septembrie 2019 Etichete: , , ,

Viorica Dăncilă a convocat CEx-ul partidului pentru a găsi soluții la crizele prin care trece partidul odată cu plecarea ALDE de la Guvernare, refuzul lui Klaus Iohannis de a numi miniștrii interimari, votul de încredere din Parlament dar și apropiata moțiune de cenzură. 

Principalul subiect de discuţie va fi totuși situaţia Guvernului, a cărui activitate este parţial blocată, după ce președintele Iohannis a refuzat să numească miniştrii interimari propuşi de premier. Klaus Iohannis i-a cerut Vioricăi Dăncilă să meargă în Parlament pentru a cere votul de încredere, după ieşirea ALDE de la guvernare.

Un alt subiect de discuţie va fi şefia Senatului, pentru care PSD a anunţat că îl susţine pe senatorul   Teodor Meleşcanu, chiar dacă șeful ALDE a anunțat că partidul va avea un alt candidat.

Joi, preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că respinge categoric propunerile pentru miniştrii interimari și a cerut premierului să meargă cât mai repede pentru a cere votul de încredere.

„Criza în care ne aflăm este generată de PSD prin comportamentul iresponsabil faţă de guvernarea României. Această criză, de care sunt vinovaţi PSD şi toţi aliaţii lor din aceşti ani, tinde să se acutizeze şi să aibă consecinţe din ce în ce mai grave, care vor fi resimţite de toţi cetăţenii. Conflictele din coaliţia de guvernare, disperarea PSD de a rămâne la putere, luptele interne şi târguielile pe funcţii nu au nicio legătură cu agenda reală a românilor. Eu nu girez sub nicio formă un astfel de joc politic meschin şi, ca atare, resping categoric propunerile înaintate pentru miniştrii interimari”, a declarat Klaus Iohannis.

După ce miniştrii ALDE, cu excepţia Ramonei Mănescu, şi-au dat demisia din Guvern, premierul Viorica Dăncilă a propus interimari pentru posturile rămase vacante: pentru Ministerul Energiei – pe Nicolae Bădălău, pentru Ministerul Mediului – pe Ioan Deneş, iar la Ministerul pentru Relaţia cu Parlamentul – pe Radu Oprea.

INQUAM PHOTOS/Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW