Friday, July 26, 2024
Jurnalism corect


UPDATE Cetățenii români vor putea călători în Turcia, fără pașaport, de la 1 iunie

By Florea Eva , in Stirile zilei , at 21 mai 2024

UPDATE:

Știrea inițială: Decizia va intra în vigoare de la 1 iunie.

Cetățenii români pot călători în Turcia doar cu buletinul, conform unui decret prezidențial semnat de Recep Tayyip Erdogan și publicat în Monitorul Oficial al Turciei. Decretul a fost semnat cu ocazia vizitei premierului român Marcel Ciolacu în Turcia.

Potrivit Digi24, decretul stipulează că cetățenii români care dețin un document național de identitate sunt scutiți de vize pentru călătoriile turistice și tranzitarea Turciei, având dreptul la o ședere maximă de 90 de zile.

„Cetățenii români posesori ai unui document național de identitate beneficiază de scutire de vize pentru călătoriile turistice și tranzitare în Turcia, cu o ședere maximă de 90 de zile în decursul unei perioade de 180 de zile, în conformitate cu articolul 18 din Legea nr. 6458 privind regimul străinilor și protecția internațională”, prevede decretul semnat de președintele turc.

Premierul Marcel Ciolacu a fost primit, luni, pe Aeroportul Internaţional Esenboga, de reprezentanţi ai autorităţilor din Ankara. El face o vizită oficială în Turcia, la invitaţia preşedintelui Recep Tayyip Erdoğan, însoţit de o delegaţie de miniştri.

Pe Aeroportul Internaţional Esenboga, Marcel Ciolacu a fost primit de ministrul Agriculturii şi Pădurilor, Ibrahim Yumakli, viceguvernatorul Provinciei Ankara, Bekir Yilmaz, şi viceprimarul municipalităţii Ankarei, Faruk Koyluoglu, a transmis, luni seară, Guvernul.

 

Foto: Pixabay

 

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW