Sunday, February 25, 2024
Jurnalism corect


Certificatul verde ar putea fi obligatoriu pentru toate activitățile economice

By Diochetanu Andreea , in Stirile zilei , at 14 octombrie 2021

Premierul interimar Florin Cîțu a anunțat joi, 14 octombrie, că certificatul verde digital ar putea fi implementat în toate activitățile economice, astfel încât economia să nu mai fie închisă de pandemia de COVID-19. Documentul ar putea fi cerut inclusiv la intrarea în magazine sau supermarket-uri

Momentan, nu s-a luat o decizie oficială în acest sens, dar autoritățile au discuții pe marginea subiectului.

Întrebat după ședința de guvern de joi despre carantinarea Capitalei, Florin Cîțu a răspuns că nu se pune această problemă momentan, dar autoritățile au în vedere alte măsuri, precum introducerea certificatului digital COVID-19.

„Nu în acest moment (carantinarea – n.red.). Și anul trecut a fost discuția asta pe carantinarea Capitalei, dar ne uităm la alte măsuri care să limiteze răspândirea virusului. Un lucru pe care l-am discutat cu ministrul Sănătății este acela de a cere certificatul verde pentru toate activitățile economice în care intrăm în contact cu persoane. Dacă vrem să avem economia deschisă, acest lucru ar ajuta foarte mult.

Nu am discutat despre a reduce numărul orelor de funcționare în weekend pentru activități economice. A avea certificat verde pentru orice activitate economică este un pas important, ne gândim la acest lucru”, a detaliat premierul demis.

Întrebat dacă această măsură nu ar restricționa, de fapt, accesul în magazine, premierul demis a spus: „Este doar o triere. Dacă te vaccinezi, trecut prin boală sau testat (…) Aș merge și pe ideea introducerii certificatului verde și în magazine”.

Această modificare poate fi făcută doar în Parlament, întrucât Guvernul este unul interimar, în urma adoptării moțiunii de cenzură, deci nu are puteri depline. Conform unor surse Main News, măsura ar urma să se aplice de săptămâna viitoare daca trece rapid de Parlament și este promulgată și de președintele Klaus Iohannis.

Institutul Național de Sănătate Publică este cel care ar fi cerut intrarea Bucureștiului în carantină, timp de 14 zile, din cauza numărului mare de îmbolnăviri cu COVID-19. Joi, 14 octombrie, în Capitală au fost raportate 3.082 de infecții noi, iar miercuri, 13 octombrie, 3.119 cazuri noi.

CITEȘTE ȘI Incidența cazurilor de COVID-19 din București continuă să crească

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW