Friday, April 19, 2024
Jurnalism corect


Certificatele și diplomele vor fi introduse într-o bază de date a Ministerului Educației

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 13 noiembrie 2020

Ministerul Educației începe demersurile pentru a realiza o evidență digitală a actelor de studii din învățământul preuniversitar. Baza de date a ministerului ar urma să fie conectată cu Imprimeria Națională, ce va tipări actele de studii completate cu datele absolvenților, inclusiv fotografia, se arată într-un comunicat transmis de MEC.

Prin această interconectare a bazei de date, vor fi tipărite actele de studii aferente examenului de bacalaureat, certificărilor profesionale, precum şi actele aferente examenului naţional de definitivare în învăţământ. Mai mult decât atât, prin crearea acestui mecanism, Ministerul Educaţiei şi Cercetării va avea o evidenţă informatizată a actelor de studii la nivel central”, potrivit comunicatului transmis de MEC.

Inițiativa se înscrie în demersurile de a debirocratiza sistemul şi de a eficientiza activitatea unităţilor de învăţământ preuniversitar.

În 2016, când eram secretar de stat în Ministerul Educaţiei, am realizat o analiză privind interconectarea bazei de date cu Imprimeria Naţională pentru tipărirea unor diplome de bacalaureat, analiză finalizată cu tipărirea diplomelor de bacalaureat de către CNIN-SA cu datele absolvenţilor preluate din baza de date a platformei informatice SIIIR. Din păcate, următoarele guverne nu au considerat o prioritate în a avea o evidenţă centralizată a actelor de studii şi au abandonat iniţiativa”, a declarat Monica Anisie.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW