Wednesday, May 22, 2024
Jurnalism corect


Cernobîl devine destinaţie turistică pentru români: 395 de euro pentru vizitarea fostei centrale nucleare

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 28 octombrie 2019 Etichete: , ,

 
Odată cu serialul Cernobîl de pe HBO, orașul în care acum 33 de ani a avut loc una dintre cele mai mari explozii nucleare a devenit una dintre cele mai căutate destinații turistice. Cum cererea există, o agenție de turism din România s-a gândit să vândă și excursii în Cernobîl.

Vizita orașului Cerbobîl se încadrează în așa-zisul “turism negru” și un  pachet de 5 zile ajunge să coste 395 de euro. Prima excursie de acest fel va avea loc la sfârșitul lunii aprilie, anul viitor.

Turiștii vor fi cazați la Chișinău și în Kiev și vor vizita orașul Pripyat, unde vor lua și prânzul.

“Veți pătrunde în Pripyat, orașul abandonat de către locuitori în 1986 și veți vedea „roata”, grădinița și școala, piscina orășenească, clădirea Comitetului Executiv orășenesc – unde a fost creat primul centru de urgență, hotelul „Polissya” – unde a existat un post de observație pentru operațiile executate cu elicopterele peste ruinele reactorului nr 4, Sarcofagul- platforma de observatie, tur în jurul zonei, zona secretă Cernobîl-2 Gia- Antenele gigantice ale „ARC-1”, orașul secret din care asigurau urmărirea rachetelor balistice cu rază lungă de acțiune”, spun cei de la iritravel.ro.

Chiar dacă în zonă există un nivel crescut de radiații, acesta nu este periculos pentru corpul uman, prin urmare turiștii din acea zonă nu vor fi afectați. Cu toate acestea, străinii vor primi echipamente speciale și un măsurător de radiații astfel încât să fie conștienți de ceea ce îi înconjoară.

sursa foto: Facebook

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW