Friday, January 27, 2023
Jurnalism corect


UPDATE: Comisia juridică va lua în discuție, săptămâna viitoare, cererea DNA de ridicare a imunității parlamentare a senatorului PSD Florian Bodog

By Andreea Traicu , in Justitie Stirile zilei , at 8 iulie 2019 Etichete: , , , ,

Comisia Juridică a Senatului va dezbate, săptămâna viitoare, solicitarea DNA de ridicare a imunității parlamentare a deputatului Florian Bodog. Astăzi, cererea procurorilor s-a aflat în atenția Biroului Permanent care a transmis documentele către Comisia Juridică. Florian Bodog, senator PSD, este acuzat de DNA că, în perioada în care era Ministru al Sănătății, a angajat o consilieră care ar fi fost plătită din bani publici fără a veni la serviciu. Comisia Juridică are la dispoziție două săptămâni pentru a întocmi raportul final care va fi apoi trimis în plen. 

Știrea inițială:

Biroul Permanent al Senatului va dezbate, luni, cererea DNA prin care procurorii solicită acceptul pentru începerea urmăririi penale față de senatorul PSD, Florian Bodog. Acesta este acuzat de abuz în serviciu pentru că, atunci când era ministrul al Sănătății, și-ar fi angajat o consilieră, iar aceasta ar fi primit bani fără a se prezenta la serviciu. Biroul Permanent al Senatului va transmite o solicitare către Comisia Juridică, iar apoi avizul Comisiei va fi dezbătut în plen.

Senatorul Florian Bodog a fost ministru al Sănătății în guvernele Grindeanu și Tudose (2017-2018). El este acuzat de procurorii DNA că a angajat o consilieră personală care a fost plătită plătită timp de un an, fără să se fi prezentat la serviciu sau să presteze munca pentru care era remunerată din bani publici.

Procurorii susțin că, deși Bodog știa acest lucru, ar fi semnat acte care să ateste în mod nereal că femeia a fost la serviciu. Consiliera lui Bodog a primit de la minister salarii de 78.000 de lei (aproape 17.000 de euro), sumă care este considerată prejudiciu adus Ministerului Sănătății.

Bodog: DNA nu a considerat de cuviinţă să mă informeze

„Legat de acuzațiile nefondate pe care DNA mi le aduce, aș dori să fac următoarele precizări:
1. Toți consilierii mei – indiferent că au lucrat cu normă întreagă, jumătate de normă sau cei onorifici – și-au îndeplinit sarcinile în mod corect și și-au desfășurat activitatea cu profesionalism.
2. Oficial, DNA nu m-a citat și nu a considerat de cuviință să mă informeze nici până astăzi despre deschiderea acestui „dosar”. A trebuit să aflu din presă despre acuzațiile care mi se aduc. Asta apropo de buna-credință și de „profesionalismul” procurorilor.
3. Este foarte ciudat cum un caz din 2017 a fost „redescoperit” brusc după aproape 2 ani de zile și instrumentat pe repede înainte, eu nici măcar neavând dreptul să îmi prezint punctul de vedere”, scria Florian Bodog pe Facebook după anunțul DNA.

Recent, Senatul s-a opus cererii DNA de ridicare a imunității parlamentare pentru Călin Popescu Tăriceanu, lider ALDE. Acesta este acuzat că a luat mită 800.000 de euro, într-un dosar referitor la licențele Microsoft. În același dosar este cercetat fostul său șef de cancelarie, Dorin Marian.

 

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW