Monday, February 24, 2020
Jurnalism corect


Cererea DNA de începere a urmăririi penale a senatorului Florian Bodog, la vot în plenul Senatului

By Andreea Traicu , in Justitie Politic Stirile zilei , at 23 septembrie 2019 Etichete: , , ,

UPDATE:

Senatorul Florian Bodog le-a cerut colegilor din grupul PSD să voteze împotriva cererii DNA de ridicare a imunității parlamentare.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Solicitarea DNA de începere a urmăririi penale pentru senatorul PSD Florian Bodog va fi votată, luni, în plenul Senatului. Asta după ce, pe data de 17 septembrie, Comisia Juridică a dat raport de respingere pe cererea DNA. Procurorii îl acuză pe Bodog de abuz în serviciu și fals intelectual pentru că, pe vremea când era Ministru al Sănătății a angajat un consilier care, deși era plătit, nu a trecut pe la locul de muncă.

Pe 4 iulie, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ) a solicitat Senatului să formuleze cererea de urmărire penală faţă de fostul ministru al Sănătăţii, Florian Bodog, în prezent senator PSD.

Care sunt acuzațiile DNA la adresa senatorului Florian Bodog

Procurorii spun că, în calitate de ministru, ar fi făcut demersuri pentru angajarea unei persoane în funcția de consilier. Timp de un an de zile, persoana respectivă a încasat salariu fără a trece măcar o zi pe la locul de muncă de unde era plătit.

„Concret, în perioada februarie 2017 – ianuarie 2018, demnitarul (care în prezent nu mai ocupă funcția de ministru), deși cunoștea că persoana angajată în funcția de consilier personal nu s-a prezentat la serviciu și nu a prestat activitățile la care era obligată prin contractul individual de muncă și fișa postului, ar fi atestat în mod nereal prezența acesteia la locul de muncă prin semnarea foilor colective de prezență și nu a luat măsuri pentru sancționarea disciplinară. Astfel, consiliera ministrului de la acea dată ar fi obținut drepturi salariale care nu i se cuveneau în cuantum de 77.985 lei, suma ce ar reprezenta prejudiciu la bugetul ministerului respectiv.

Citeste si:  Elena Udrea, după ce a votat: Speranțele mele nu sunt foarte mari că lucrurile, într-un viitor scurt, se vor schimba radical în bine/ Băsescu: E momentul tinerilor să iasă la vot

În ceea ce îl privește pe demnitar, actualmente senator, în conformitate cu prevederile legale și constituționale, efectuarea urmăririi penale pentru infracțiunile de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit și fals intelectual, ambele în formă continuată, este condiționată de obținerea unui aviz din partea Senatului. În acest sens, procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție a transmis procurorului general al P.I.C.C.J documentele necesare în vederea sesizării Senatului care urmează a decide”, se precizează în comunicatul DNA.

Florian Bodog a fost ministru al Sănătății în guvernele Grindeanu și Tudose.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW