Wednesday, June 29, 2022
Jurnalism corect


Cererea de azil politic formulată de fugarul Rizea, respinsă de autoritățile de la Chișinău

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 13 noiembrie 2020

Autoritățile de la Chișinău vor respinge cererea de acordare a azilului politic pe care fostul deputat fugar PSD, Cristian Rizea, a înaintat-o, potrivit Agerpres.

Solicitarea lui Cristian Rizea a fost examinată în cadrul ședinței Comisiei pentru problemele cetățeniei și acordării de azil politic de pe lângă Președintele Republicii Moldova, iar propunerea înaintată de membrii comisiei este de respingere a acesteia.

Cererea cetăţeanului român Cristian Mihai (n.r.- Cristian Rizea), prin care a fost solicitat azil politic pe teritoriul Republicii Moldova, a fost examinată în cadrul şedinţei Comisiei pentru problemele cetăţeniei şi acordării de azil politic de pe lângă Preşedintele Republicii Moldova. În consecinţă, ţinând cont de opiniile autorităţilor de resort, Comisia a decis că va înainta Preşedintelui Republicii Moldova propunerea de respingere a cererii de acordare a azilului politic cetăţeanului român Cristian Mihai”, potrivit unui comunicat transmis de Președinția Republicii Moldovei.

CITEȘTE ȘI: LIVE Cătălin Predoiu: PSD a acționat ca un agent al corupților în toată perioada 2016-2019

Deputatul fugar Cristian Rizea a fost reținut, în urmă cu 10 zile, la Chișinău, iar autoritățile române au demarat procedura de extrădare.

Condamnat definitiv la 4 ani și 8 luni de închisoare cu executare de Curtea de Apel, acesta a rămas și fără cetățenia Republicii Moldova, după ce actul semnat de președintele Igor Dodon a fost publicat în Monitorul Oficial.

Sursă foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW