Monday, May 27, 2024
Jurnalism corect


Cerere pentru Ministerul Sănătății: Sindicatul Sanitas vrea sporuri între 55% și 85% din salariu pentru personalul medical care tratează pacienți purtători de coronavirus. Hușanu: Personalul medical este foarte expus

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 10 martie 2020 Etichete: , , , , ,

Uniunea Sindicală Sanitas București cere Ministerului Sănătății cere acordarea de sporuri între 55% și 85% din salariu pentru personalul medical care tratează pacienți infectați cu coronavirus.

Viorel Hușanu, președintele Sanitas București, susține că personalul medical este foarte expus în această perioadă.

„Personalul medical este foarte, foarte expus . În prezent cei de la Matei Balș au doar un spor de 15%. Nu este atractiv să lucrezi acolo, nu mai dorește nimeni să se angajeze în asemenea locuri de muncă. Ei încă nu au revenit  la veniturile din 2018 (n.r. dinainte de Legea Salarizării), când aveau spor de 100%. Poate înțelege acum Olguța Vasilescu care este diferența dintre un biolog și un profesor de biologie! Primul este în linia întâi, celălalt stă acasă! Am depus materiale de modificare a Legii Salarizării atât la Parlament, la cele două camere, cât și la Guvern și minister. Poate se trezesc!”, a declarat Viorel Hușanu, președintele Sanitas București, pentru mainnews.ro.

Cererea a fost transmisă, marți, ministrului Sănătății, Victor Costache.

“Vă rugăm să analizați și să transmiteți către unitățile sanitare care au internați pacienți ce au fost diagnosticați cu Coronavirus-COVID 19 ca și personalul de specialitate medico-sanitar și auxiliar ce tratează acești pacienți să beneficieze de acest spor”, se arată în solicitarea trimisă Ministerului Sănătății.

Sindicatul cere aceste sporuri pentru personalul medico-sanitar și auxiliar din spitale, dar și pentru angajații Direcțiilor de Sănătate Publică – cei care efectuează anchete epidemiologice și intră în contact cu posibili suspecți.

“(…)se poate acorda un spor de 55% până la 88% din salareiul de bază pentru personalul de specialitate medico-sanitar și auziliar sanitar din cadrul direcțiilor de sănătate publică, al Institului Național de Sănătate Publică și din cadrul ministerelor și instituțiilor cu rețea sanitară proprie care participă efectiv în aplicarea măsurilor de limitare a unor epidemii deosebit de grave și altele asemenea stabilite de Ministerul Sănătății și declarate prin ordin. (….)De asemenea, considerăm că toți salariații DSP-urilor care efectuează anchete epidemiologice, care iau contact cu posibili subiecți infectați cu COVID 19 în aeroporturi, puncte de trecere a frontierei”, se mai arată în documentul obținut de mainnews.ro

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW