Tuesday, August 16, 2022
Jurnalism corect


Ceremonii de comemorare a militarului român ucis în Afganistan/ Ciprian Polschi, decorat de Klaus Iohannis cu Ordinul Național ”Steaua României”

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 6 septembrie 2019 Etichete: , , , , , ,

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat decretul de decorare post-mortem a sublocotenentului Polschi Alexandru Ciprian- Ștefan, care a căzut la datorie în urma unei explozii în Kabul, capitala Afganistanului.

„În semn de recunoștință și apreciere pentru devotamentul excepțional și spiritul de sacrificiu de care a dat dovadă în timpul executării unei misiuni în Teatrul de Operații din Afganistan, făcându-și datoria cu prețul vieții, Președintele României a conferit post-mortem Ordinul Național „Steaua României” în grad de Cavaler, cu însemn de război, sublocotenentului Polschi Alexandru Ciprian-Ștefan”, anunță Administrația Prezidențială.

Ciprian Ștefan Polschi, militarul căzut la datorie în Afganistan

În unitățile militare din țară și din teatrele de operații sunt organizate, vineri, ceremonii de comemorare a militarului care și-a pierdut viața într-un atac terorist care a avut loc joi dimineață în Kabul. O astfel de ceremonie a fost organizată și vineri dimineață la sediul Ministerului Apărării Naționale, potrivit instituției.

Ciprian-Ștefan Polschi, militarul căzut la datorie, era caporal clasa a III-a, care îndeplinea funcția de șofer în cadrul structurilor de comandament NATO din Kabul.

Acesta avea 38 de ani, era căsătorit și avea doi copii. Era angajat în cadrul M.A.p.N din anul 2004 și se afla la a treia misiune în Afganistan.

Ministrul apărării naționale, Gabriel Leș, a semnat ordinul de avansare la gradul de sublocotenent post-mortem a lui Cipirian-Ștefan Polschi.

Atentatele din Kabul, doi români au murit

Joi dimineață, o mașină plină cu explozibil a fost detonată în apropierea Green Zone. Cel puțin 10 oameni au murit și 42 au fost răniți în explozia produsă în apropierea biroului CIA și a Ministerului afgan de Interne. Atacul terorist a fost revendicat de talibani.

Este al doilea atentat care a avut loc în Kabul săptămâna aceasta. Primul atac terorist a avut loc, luni, la ora locală 21:55. Un camion încărcat cu explozibili a reușit să pătrundă în „Zona Verde”, în dreptul clădirii în care funcționa și Ambasada României la Kabul.  Atacatorii au intrat în complexul considerat extrem de bine securizat și au deschis focul. Potrivit specialiștilor, atentatul nu ar fi putut avea loc fără o colaborare cu trupe din interior. În prezent, bilanțul tragicului eveniment de la Kabul este de 16 morți și peste 120 de răniți, în marea lor majoritate civili. Cei 5 atacatori au fost uciși.

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW