Wednesday, May 19, 2021
Jurnalism corect


Cercetătorii britanici susțin că pandemia de coronavirus va continua mulți ani și un vaccin nu o va elimina

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 24 iulie 2020 Etichete: , ,

Ne punem des întrebarea „când vor reveni viețile noastre la normal”, iar dacă sperăm că se va termina în curând cu pandemia de coronavirus, oamenii de știință britanici ne dau o veste proastă: populația va trăi mulți ani cu pandemia provocată de noul coronavirus.

„Această infecţie nu va dispărea, acum este o infecţie endemică umană”, a spus în timpul audierii parlamentare epidemiologul Jeremy Farra, care a cerut să se evite o stare de relaxare în timpul acestei veri, apreciind că acum ne aflăm într-o „etapă crucială” pentru prevenirea unui al doilea val epidemic.

„În realitate, chiar dacă vom avea un vaccin sau tratamente mai bune, umanitatea va continua să trăiască cu acest virus mulţi, mulţi ani”, a adăugat Jeremy Farra.

John Bell, profesor la Universitatea Oxford, a estimat că este puțin probabil ca noul coronavirus să fie eliminat vreodată, în pofida rezultatelor preliminare încurajatoare ale cercetătorilor pentru găsirea unui vaccin la care participă această instituție.

„Realitatea este că acest patogen este aici pentru totdeauna, nu pleacă nicăieri”, a afirmat John Bell în faţa parlamentarilor britanici, estimând de asemenea că vor exista ierni cu o revenire a noului coronavirus.

Întrebat despre un vaccin, el a apreciat că, odată descoperit, acesta nu va avea un efect pentru mult timp, astfel că va fi nevoie de cicluri de vaccinare succesive.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW