Saturday, June 19, 2021
Jurnalism corect


Cercetătorii au descoperit antioxidantul care combate coronavirusul. Cum se eliberează în corp

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 25 mai 2020 Etichete: ,

Cercetătorii de la Universitatea din Virgina au realizat un studiu în care au descoperit că un antioxidant care se eliberează în corpul nostru natural, în timp ce facem mișcare, are un rol important în combaterea coronavirusului.

Profesorul Zhen Yan, de la Universitatea din Virginia, a descoperit că antioxidantul Extracellular superoxide dismutase (EcSOD) contribuie la combaterea infecției cu noul coronavirus, conform Everyday Health.

Astfel, EcSOD este un antioxidant care se eliberează în corp atunci când facem sport. În primă fază, acest antioxidant se eliberează în mușchi, iar cu ajutorul circulației sângelui se „lipește” de organele vitale.

Ori de câte ori facem sport, organismul nostru se umple de mari cantităţi de EcSOD.

Conform concluziei trase de către profesorul Zhen Yan, acest antioxidant previne riscul apariției sindromului ARDS, cel care afectează grav sistemul respirator și este printre factorii declanșatori ai maladiei Covid-19.

„De multe ori spunem că sportul e un medicament. Chiar dacă, în continuare, aflăm lucruri noi despre beneficiile obţinute prin exerciţii făcute, în mod regulat, nu e nevoie să aşteptăm până vom afla totul. Prin activităţi sportive, putem beneficia de efectele pozitive ale antrenamentelor fizice, despre care deja avem date concrete”, a declarat profesorul american, citat de Digi24.ro.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW