Centrala provizorie de producere a energiei termice, pornită în spațiul fostului CET Titan
Compania Municipală Termoenergetica a anunțat luni, 13 februarie, punerea în funcțiune a celor cinci capacități modulare de producere a energiei termice, în locația fostului CET Titan. Acestea asigură o sursă de producere a energiei termice pentru aproximativ 200 de blocuri amplasate în perimetrul străzilor Lucrețiu Pătrășcanu, Morarilor, Constantin Brâncuși, Șoseaua Vergului, Bulevardului Basarabia și Șoselei Pantelimon (între Piața Delfinului și Hipermarketul Cora).
Compania municipală Termoenergetica a încheiat pe 7 iunie un contract cu firma Energofor pentru amplasarea și punerea în funcțiune a cinci capacități modulare de producție a energiei termice pe locul fostului CET Titan. Totul ar fi trebuit să fie gata până în decembrie 2022.
Investiția este extrem de necesară deoarece, după închiderea CET Titan în anul 2014, locuitorilor din nord-estul Capitalei au primit încălzire și apă caldă de la CET Sud, aflată la mare distanță, ceea ce a dus la reducerea presiunii și implicit la furnizarea agentului termic sub parametri normali.
„Trei ani din momentul acesta vom avea energie în CET Titan şi funcţionează de săptămâna trecută, a prins săptămâna cea mai geroasă din iarna asta”, a declarat primarul Nicuşor Dan.
Putere de până la 60 Gcal/h
Capacităţile modulare au o putere termică instalată cuprinsă între 30 Gcal/h şi 60 Gcal/h, în funcţie de diagrama de reglaj, în sezonul de iarnă şi 10 Gcal/h şi 15 Gcal/h în sezonul de vară.
Necesarul de apă de adaos (tratată) pentru completarea volumului pierdut în reţelele termice primare CMTEB este de 50 tone/h. Montarea acestora a fost realizată pe amplasamentul din Strada Ion Şahighian nr. 4, din sectorul 3 al Capitalei.
Această sursă de producere a energiei termice este o soluție provizorie până la momentul implementării unui proiect de investiții de către proprietarul terenului, Compania Titan Power.
Sursa foto: Inquam Photos / George Călin
Comentarii