Monday, November 28, 2022
Jurnalism corect


Celulă de criză la Guvern în cazul „Blue Air”. Românii vor fi repatriați cu aeronave TAROM

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 6 septembrie 2022 Etichete: , ,

Premierul Nicolae Ciucă a convocat celula de criză la nivelul Guvernului pentru repatrierea românilor blocați în afara granițelor ca urmare a deciziei luate de compania aviatică Blue Air de anulare a tuturor zborurilor, a anunţat marţi, 6 septembrie, purtătorul de cuvânt al executivului, Dan Cărbunaru.

Blue Air a anunțat marți, 6 septembrie, anularea a tuturor zborurilor în perioada 6 septembrie – 12 septembrie, după ce Administrația Fondului pentru Mediu a poprit conturile companiei din cauza unei datorii de 28,7 de milioane de lei, reprezentând 54.230 de certificate de emisii de gaze cu efect de seră.

Compania națională, chemată să-i repatrieze pe români

Într-o scurtă declarație făcută în Palatul Victoria, purtătorul de cuvânt al executivului, Dan Cărbunaru, a anunțat constituirea unei celule de criză pentru repatrierea românilor blocați în afara granițelor, în acest sens urmând să fie mobilizate mai multe aeronave TAROM.

„Domnul prim-ministru Nicolae Ciucă a convocat o celulă de criză la nivelul Guvernului pentru a urgenta rezolvarea situației românilor afectați de suspendarea zborurilor companiei Blue Air. Premierul a dispus să fie prioritară aducerea în țară a românilor care se află pe aeroporturi din afara granițelor. Românii pot solicita sprijinul la secțiile consulare. A fost înființat un număr unic (0040 751 08 4537) unde cetățenii români aflați pe aeroporturi din afara granițelor pot solicita sprijinul. După ce vor fi centralizate datele, aeronavele TAROM vor efectua zborurile necesare pentru ca românii de peste graniță să ajungă acasă”, a declarat Dan Cărbunaru.

Sursa foto: Facebook / TAROM

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW