Friday, July 26, 2024
Jurnalism corect


Cele mai bune seriale de urmărit în noaptea de Revelion

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 31 decembrie 2021

În contextul pandemiei COVID-19 și a restricțiilor asociate, probabil cel mai mulți dintre români vor sărbătorii Anul Nou în propria locuință, în tignă. Pentru a veni în sprijinul acestora, Mainnews.ro a realizat o selecție de seriale de top, care pot fi urmărite legal în România pe diferite platforme de streaming. 

Glória

Glória do Ribatejo, o mică localitate rurală din Portugalia, devine un adevărat câmp de bătălie în timpul Războiului Rece. În centrul acestei povești se află João Vidal, un tânăr dintr-o familie cu legături în regimul Salazar, care este recrutat de KGB după întoarcerea sa de pe frontul din Guineea-Bissau. Apoi, João Vidal va lucra la centrul de retransmisie pe unde scurte al Radio Europa Liberă (RARET) și profită de munca sa ca inginer pentru a obține informații.

Nota IMDB: 8,1

Disponibil: Netflix

Pro și contra

Când erau tineri și îndrăgostiți, Nina și Erik și-au trăit viața la maximum plină de adrenalină apelând la diverse metode de înșelăciune și escrocherie. Împreună cu partenerul lor de crimă, Jacqueline, puteau să înșele pe oricine cu absolut orice. Dar când Nina a rămas însărcinată, tânărul cuplu a pus capăt stilului de viață criminal și au părăsit-o pe Jacqueline. Dorind să ducă o viață normală, s-au stabilit în suburbiile orașului Copenhaga.

Nota IMDB: 7,5

Disponibil: Focus Sat

Borgen

Acțiunea acestui serial danez urmărește complicata scenă politică din această țară și viețile unor politicieni și jurnaliști. Privitorul român va avea tendința de a compara întâmplările cu unele similare din politica dâmbovițeană ori va încerca să își imagineze care ar fi fost reacția publică în anumite cazuri.

Nota IMDB: 8,5

Disponibil: Netflix

Baron Noir

Într-o poveste de o amploare epică, politicianul francez Philippe Rickwaert (Kad Merad) îți plănuiește răzbunarea împotriva dușmanilor săi politici. Cariera politică a lui Philippe este distrusă după ce este sacrificat de candidatul de stânga, Francis Laugier (Niels Arestrup), pentru a câștiga alegerile prezidențiale. Pas cu pas, Philippe complotează împotriva lui și încheie o alianță cu cel mai apropiat consilier al său, Amélie Dorendeu (Anna Mouglalis). Pe cât de înșelător de sincer este, Philippe își cultivă prietenii printre straturile sociale, de la poliție, la lumea interlopă. Viața lui este un haos fascinant, organizat, fiindcă el luptă mereu împotriva inamicilor și a propriilor săi demoni.

Nota IMDB: 7,8

Disponibil: Focus Sat, MyCanal

Gomora

Gomora este povestea din interiorul Camorrei – cumplita grupare de crimă organizată napolitană – prezentată prin ochii tânărului Ciro, mâna dreaptă a lui Pietro Savastano, „Nașul” organizației, și povestea războiului nemilos de preluare a „Sistemului”.

Nota IMDB: 8,7

Disponibil: HBO GO, Sky, Prime Video, MyCanal.

Secretul celor cinci

Când aveau doisprezece ani, Mark, Pru, Danny și Slade își petreceau timpul împreună în pădure. Jesse, fratele lui Mark, care avea doar cinci ani, îi deranja. Într-una din zile au vrut să scape de el – i-au spus să plece. Jesse a fugit. El a dispărut. Nu l-au mai văzut niciodată de atunci. Douăzeci de ani mai târziu, Danny – acum detectiv – află o veste șocantă. ADN-ul lui Jesse a fost găsit la locul unei crime. El este viu și încă se află printre noi. Undeva.

Nota IMDB: 7,6

Disponibil: Focus Sat

Cernobîl

Dacă nu ați văzut deja, poate că acum e ocazia. Miniseria spune povestea accidentului nuclear din 1986, una dintre cele mai groaznice catastrofe create de om din istorie. Dar pe lângă toate acestea Cernobîl arată întreaga putreziciune a sistemului comunist. Aparatcici de partid ajunși în cele mai funcții de decizie, extrem de prost pregătiți dar imposibil de contrazis, ajung să pună în pericol viețile a milioane de oameni doar pentru a salva imaginea Uniunii Sovietice, aflată în pragul colapsului.

Nota IMDB: 9,4

Disponibil: HBO GO

Jack Ryan

Analistul CIA Jack Ryan și nou său șef James Greer urmăresc un șir de tranzacții financiare suspecte, care îi aruncă într-un joc periculos de-a șoarecele și pisica prin Europa și Orientul Mijlociu împotriva unui terorist ce pregătește un atac masiv împotriva SUA și aliațiilor săi.

Nota IMDB: 8,1

Disponibil: Prime Video

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW