Friday, June 14, 2024
Jurnalism corect


Cele două femei care ar fi încercat să jefuiască un bătrân de 86 de ani, amăgindu-l că îi vor dezinfecta casa, au fost arestate preventiv

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 4 aprilie 2020 Etichete: , , ,

Cele două femei acuzate că au încercat să jefuiască un bărbat de 86 de ani, după ce au intrat în apartamentul acestuia echipate cu măști și mănuși chirurgicale, sub pretextul că au venit să-i dezinfecteze locuința, cu o substanță împotriva coronavirusului, au fost arestate preventiv, vineri, pe o durată de 21 de zile.  Decizia este definitivă.

„În data de 03.04.2020, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului București a admis contestația formulată de contestatorul Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 3 București împotriva încheierii de ședință din data de 25.03.2020 pronunțată de Judecătoria Sector 3 București pe care a desființat-o și rejudecând în fond a admis propunerea de arestare preventivă formulată de Ministerul Public și a dispus arestarea preventivă pe o durată de 21 de zile, începând de astăzi, 03.04.2020 și până la data de 23.04.2020 inclusiv față de inculpate, soluția fiind definitivă”, a anunțat Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3.

Acuzațiile procurorilor

Potrivit procurorilor, Cele două femei ar fi mers la domiciliul victimei, sub pretextul că îi vor dezinfecta locuința.

La data de 24.03.2020, în jurul orei 13:50, profitând de situația prilejuită de starea de urgență instituită prin Decretul Președintelui României nr. 195 din 16.03.2020, inculpatele, purtând măști și mănuși chirurgicale, s-ar fi prezentat la adresa persoanei vătămate în vârstă de 86 de ani, din București, sector 3, unde i-ar fi prezentat acestuia din urmă o legitimație aparținând altei persoane (emisă de Casa de Pensii a Municipiului București), pretinzând că au venit în control și că doresc să dezinfecteze apartamentul persoanei vătămate cu o substanță împotriva coronavirusului”, susțin procurorii.

Individele ar fi reușit să convingă victima să le permită accesul în casă. Mai apoi, una dintre femei ar fi ținut proprietarul de vorbă, pentru ca cealaltă să poată fura.

Viciind consimțământul persoanei vătămate, inculpatele l-ar fi convins pe acesta să le permită accesul în locuință, deși inculpatele nu aveau acest drept, unde una dintre inculpate i-ar fi distras atenția persoanei vătămate, purtând o conversație în sufragerie, iar cealaltă inculpată ar fi început să pulverizeze prin casă cu o soluție dintr-o sticlă inscripționată „Igienol”, pătrunzând în toate încăperile cu intenția de a sustrage bunuri”, mai acuză procurorii.

Jaful s-a dovedit a fi un eșec pentru că vecina victimei le-a surprins pe cele două femei și a alertat polițiștii. Acestea au fost reținute iar procurorii cer arestarea preventivă pentru 30 de zile.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW