Monday, June 24, 2024
Jurnalism corect


Cele 19 cadre medicale de la Spitalul Carol Davila suspecte de infecție cu coronavirus au fost retestate/ Rezultatele testelor sunt negative

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 17 aprilie 2020 Etichete: , , ,

Cele 19 cadre medicale de la Spitalul Clinic de Nefrologie Dr. Carol Davila despre care ministrul Sănătății a declarat că sunt infectate cu coronavirus au fost retestate, iar rezultatul testelor a fost negativ pentru virusul Covid-19.

Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București a anunțat, joi, că la Spitalul de Nefrologie Dr. Carol Davila, spital suport Covid-19 pentru pacienții care au nevoie de dializă, au existat suspiciuni de infectare cu coronavirus în cazul a 19 cadre medicale care își desfășoară activitatea în cadrul spitalului.

După desfășurarea unei anchete epidemiologice și retestarea tuturor celor care prezentau suspicuni, la Institutul Național de Boli Infecțioase Prof. Dr. Matei Balș, ASSMB anunță că pentru cele 19 cadre medicale, suspecte inițial, testele au fost negative.

În prezent nu există niciun caz de infectare cu noul coronavirus în rândul personalului medical din cadrul Spitalului Clinic de Nefrologie Dr. Carol Davila.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat, joi, că la Spitalul Clinic de Nefrologie „Carol Davila” din București este un focar de coronavirus. Potrivit ministrului, în prezent, toate cadrele medicale, 19 la număr, infectate cu virusul Covid-19 au fost internate.

„Chiar dimineață eram anunțat că este un focar la Spitalul de Nefrologie „Carol Davila” din București. Rămâne să verificăm. Toți cei care sunt pozitivi în acest moment sunt internați. Erau 19 cadre medicale infectate, rămâne să reevaluăm ca și testare, să vedem dacă se confirmă aceste teste, ca să putem să îi gestionăm atât ca și personal medical, cât și ca funcționarea acelui spital”, a declarat Nelu Tătaru la Digi24.ro.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW