Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


UPDATE Cel puţin 15 morţi şi 24 de răniţi în masacrul de la Praga

By Redactia , in Stirile zilei , at 21 decembrie 2023

UPDATE: Peste 15 persoane au fost ucise, iar alte 24 rănite, joi, într-un atac armat la Universitatea Carolină din Praga, anunţă poliţia cehă, relatează BBC News, The Associated Press şi AFP.

Știrea inițială: 

Un bărbat a ucis cel puţin zece persoane şi a rănit alte peste 30, într-un atac armat la Universitatea Carolină, după care a fost ucis de către poliţişti, anunţă serviciile de urgenţă din Praga, relatează AFP, potrivit News.ro.

„Pentru moment, pot să spun că există 11 morţi la faţăa locului, inclusiv atacatorul”, a anunţat la televiziunea publică cehă o purtătoare de cuvânt a Serviciilor de Urgenţă, Jana Postova.

Autorităţile au anunţat că clădirea era evacuată.

Incidentul a avut loc la Facultatea de Litere a Universităţii Caroline din Praga, situată în Piaţa Jan Palach, în apropiere de Podul Carol, în vechiul oraş, care atrage numeroşi turişti.

Imagini puse în circulaţie pe reţele de socializare surprind studenţi ascunşi pe acopriş, pentru a scăpa de atacator.

Mesaje de solidaritate, transmise de președintele Iohannis și premierul Ciolacu

Președintele Klaus Iohannis a adresat un mesaj de susținere față de Cehia, dar și pentru rudele victimelor.

„Îngrozit de atacul armat de la Praga, care a curmat atâtea vieți nevinovate. Exprim cele mai profunde condoleanțe familiilor victimelor și doresc însănătoșire grabnică persoanelor rănite. România este alături de Cehia în aceste vremuri dificile”, a scris Iohannis, pe X.

La rândul său, premierul Marcel Ciolacu și-a exprimat solidaritatea cu Cehia și a transmis condoleanțe.

„Profund întristat de atacul armat îngrozitor din de la Universitatea Carolină din Praga. În acest moment tragic, în numele Guvernului României, transmit sincere condoleanțe familiilor victimelor și doresc însănătoșire grabnică tuturor răniților”, a transmis Ciolacu, într-un mesaj pe X.

 

Comentarii