Thursday, January 28, 2021
Jurnalism corect


Cei patru români din China, aduși în Europa și băgați în carantină. Anunțul făcut de MAE

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 3 februarie 2020 Etichete: , , , ,

Cei patru români care se aflau în China sunt în proces de repatriere, conform anunțului Ministerului Afacerilor Interne, iar în momentul de față se află în carantină. Aceștia pot reveni în România abia după o perioadă de 14 zile de izolare.

Cei patru cetățeni români au plecat din China, în contextul epidemiei cu coronavirus, sâmbătă și duminică, cu sprijinul reprezentanților misiunii diplomatice a Confederației Elvețiene la Beijing.

Unul dintre aceștia a plecat din China cu un zbor către Germania, iar ceilalți trei au ajuns în Franța.

“Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul Ambasadelor României la Beijing, Paris și Berlin, al Consulatelor Generale ale României la Bonn și Marsilia, a întreprins demersurile necesare atât pe lângă toate autoritățile competente ale statelor membre ale Uniunii Europene, cât și pe lângă autoritățile chineze pentru demararea și facilitarea operațiunilor de repatriere având în vedere restricțiile de circulație impuse în zonă”, transmite MAE, printr-un comunicat de presă.

Românii sunt obligați să stea pentru 14 zile în  carantină, în Germania, respectiv în Franța.

Misiunea diplomatică a mai oferit sprijin consular pentru trei marinari români care lucrau pe vapoare în diverse zone din Republica Populară Chineză. Autoritățile din România au făcut demersurile necesare pentru părăsirea ambarcațiunilor înainte de finalizarea contractelor acestora.

Mai mult, autoritățile din România sunt în contact și cu studenții români bursieri care se află în China.

“În același timp, misiunea este în contact și cu studenții români bursieri care se află în acest stat în vederea acordării de asistență consulară, dacă este necesar, în contextul epidemiei cauzate de coronavirus”, mai transmite MAE.

sursa foto: nytimes.com

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW