Thursday, April 25, 2024
Jurnalism corect


Cei opt inculpați din dosarul Arad vor fi cercetați în libertate. ÎCCJ a respins măsura arestului preventiv

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Justitie Stirile zilei , at 10 decembrie 2019 Etichete: , , , ,

Judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție a decis ca cei opt inculpați prezentați, marți, în fața instanței, cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile să fie cercetați în stare de libertate.

Decizia nu este definitivă.

„Respinge propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curtea de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Timişoara faţă de inculpaţii Horgea Cristian, Miuţescu Elisabeta, Ispravnic Cristian Ilie, Dima Cristian, Lucaciu Mircea Andrei, Pascu Patriciu-Mirel, Băe?an Vasile-Alin, şi Stoenescu Anca-Patricia.

Dispune punerea în libertate a inculpaţilor reţinuţi, dispune luarea măsurii controlului judiciar faţă de inculpaţii Horgea Cristian, Miuţescu Elisabeta şi Ispravnic Cristian Ilie, pe o perioadă de 60 de zile, începând cu data de 10 decembrie 2019, ora 18:00, până la data de 7 februarie 2020, inclusiv”, conform deciziei instanței.

Cei opt inculpați, respectiv Ispravnic Cristian Ilie, Horgea Cristian, Pascu Patriciu Mirel, Lucaciu Mircea Andrei, Dima Cristian, Stoenescu Anca Patricia, Miuţescu Elisabeta, Băeţan Vasile Alin au fost prezentați, marţi, Înaltei Curți de Casație și Justiție cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

15 persoane sunt cercetate de DNA într-un dosar mai amplu care vizează infracţiuni de corupţie desfăşurate în punctele de trecere a frontierei din Arad.  Mai multe detalii aici.

 

 

sursa foto: ÎCCJ

 

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *