Monday, December 6, 2021
Jurnalism corect


Cei doi pacienți depistați pozitiv cu coronavirus nu mai au febră, dar rămân internați / Peste 8 000 de români sunt monitorizați la domiciliu / Aproape 500 de teste efectuate

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 2 martie 2020 Etichete: , ,

Starea de sănătate a celor două persoane depistate pozitiv cu coronavirus este una bună, fără febră. Pacienții vor rămâne internați în unități spitalicești din Cluj-Napoca și Timișoara în care se află. De menționat că, în acest moment  8 167 de persoane sunt monitorizate la domiciliu.

Cei doi pacienți din Cluj și Timișoara rămân internați

Cele două persoane diagnosticate cu virusul COVID-19 sunt în continuare internate în unitățile spitalicești de specialitate din Cluj-Napoca și Timișoara. Starea de sănătate a acestora este bună, nemaiprezentând febră.

În ceea ce privește primul român diagnosticat cu coronavirus, acesta a fost declarat ca vindecat, însă va rămâne în continuare internat. Rezultatele ultimelor teste au fost negative.

În România până în prezent au fost diagnosticate cu COVID-19 trei persoane.

De asemenea, au fost analizate și alte probe de la persoane suspecte cu coronavirus, însă rezultatele testelor au fost negative. Analizele au fost prelcurate  în centrele de la București, Timișoara și Cluj-Napoca.

8 167 de români monitorizați la domiciliu

În acest moment se află în carantină în centre instituționalizate 52 persoane, iar 8 167 de persoane sunt monitorizate la domiciliu.

Cetățenilor care sunt monitorizați la domiciliu li se recomandă să respecte regulile de izolare, să nu părăsească spațiile stabilite și să păstreze permanent legătura cu autoritățile sanitare din zona în care se află.

473 de teste pentru Covid-19 / Doar 3 pozitive

Până în prezent, în cele 5 centre de boli infecțioase din București, Timișoara, Cluj Napoca, Constanța și Iași au fost efectuate 473 de teste pentru COVID-19. Alte 13 astfel de teste sunt astăzi în lucru, conform datelor furnizate de Ministerul Sănătății.

Din acest total, doar 3 teste au avut rezultat pozitiv.

Mai puține apeluri la TelVerde și la 112

Atât numărul apelurilor la TelVerde, cât și numărul apelurilor la 112 au scăzut față de zilele trecute, transmite Grupul de Comunicare Strategică.

„În cursul zilei de duminică, la TelVerde dedicat informării despre noul Coronavirus, s-au primit 646 apeluri de la persoane care au sunat să afle detalii despre cum se manifestă și cum poate fi prevenită răspândirea acestei afecțiuni. Totodată, la numărul unic pentru preluare a apelurilor de urgență 112 au fost primite 80 apeluri”, potrivit sursei citate.

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

 

 

 

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW