Tuesday, April 16, 2024
Jurnalism corect


Cehia a declarat Rusia cea mai mare amenințare la adresa securității sale

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 21 martie 2024 Etichete: , , ,

Parlamentul de la Praga a aprobat miercuri seara o rezoluție în care Rusia este declarată cea mai mare amenințare la adresa securității Republicii Cehe, conform informațiilor furnizate de DPA și citate de Agerpres.

Conform textului rezoluției, „regimul terorist din Rusia” încearcă să-și extindă sfera de influență asupra Ucrainei și altor țări europene, comițând crime de război în acest scop. Prin urmare, rezoluția subliniază că este de o importanță crucială să continuăm să sprijinim Ucraina în lupta sa împotriva agresiunii ruse.

„Oprirea furnizării de material militar, pe de altă parte, ar duce la cucerirea şi distrugerea Ucrainei de către regimul terorist rus”, continuă documentul.

Până în prezent, Republica Cehă, membră a NATO și a Uniunii Europene, a furnizat Kievului tancuri, elicoptere de luptă și lansatoare multiple de rachete. Rezoluția a fost susținută de 84 de parlamentari din coaliția liberal-conservatoare a premierului Petr Fiala.

Înregistrându-se 17 voturi împotrivă și 42 de abțineri. Recent, Praga a inițiat un plan de achiziționare a aproximativ 800.000 de obuze de artilerie pentru Ucraina din țări non-UE. Germania, Franța și Canada au exprimat dorința de a contribui financiar la această inițiativă. Totodată, se observă tot mai multe rapoarte cu privire la lipsa de muniție din partea ucraineană, în timp ce Kievul intensifică eforturile de recrutare a noi soldați pentru operațiunile desfășurate în prima linie.

foto: pixabay

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW