Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Ceartă pe Facebook între primarul Capitalei și ministrul de finanțe. Firea: Au virat banii noaptea ca hoții!

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Politic Stirile zilei , at 10 ianuarie 2020 Etichete: , , ,

După ce, joi, Gabriela Firea a acuzat Ministerul de Finanțe că nu a virat banii pentru salariile angajaţilor, ministrul Florin Cîțu a venit cu un răspuns și a spus că totul este o minciună și o manipulare gândită pentru campania electorală. În replică, primarul Municipiului București a scris, vineri, pe Facebook, că ministerul a virat o parte din bani, dar în afara programului primăriei.

Edilul Capitalei, Gabriela Firea, a spus, joi, la Antena3, că nu s-au virat banii pentru salariile angajaţilor Primăriei Municipiului Bucureşti  şi ai instituţiilor subordonate.

„Nu s-a virat niciun leu (…), nu ştim ce şanse sunt în continuare. Este o premieră absolută. De 20 ani salariile se plătesc în Primăria Capitalei şi în subordonate, sunt peste 40.000 de oameni care-şi primesc salariile pe data de 12 a fiecărei luni, iar dacă 12 cade în weekend – în vinerea de dinaintea zilei de 12. (…) Colegii mei voiau chiar astăzi să protesteze, să meargă în faţa Ministerului de Finanţe, în fata Guvernului cu protest, cu miting. (…) Cel puţin pentru astăzi le-am spus: ‘Haideţi să mai aşteptăm o zi, două, să vedem ce se întâmplă!’. Nu mi se pare normal. E un precedent foarte periculos. S-a spus tot timpul că PSD a fost rău, pe timpul Guvernului PSD nu s-a întârziat nicio zi salariul, iată că se întâmplă acum”, a declarat Gabriela Firea.

După acest episod, Cîțu a scris, vineri, pe Facebook, că Gabriela Firea îi manipulează pe bucureșteni, menționând că Primăria Municipiului București a primit banii pentru salarii încă de ieri.

„Gabriela Firea iar a furat …startul pentru campania electorala. Insa in premiera pentru bucuresteni ii manipuleaza si se foloseste de ei.(…)Adevarul este simplu si doar unul. Gabriela Firea are banii pentru salarii in conturile primariei inca de ieri”, a scris ministrul de Finanțe.

Gabirela Firea a venit cu un răspuns și a acuzat Ministerul de Finanțe că a virat banii „noaptea ca hoții”, în afara orelor de program ale primăriei.

„Ministerul de finante NU a virat „ieri” sumele necesare pentru luna ianuarie, conform LEGII BUGETULUI, “ieri” in inteles administrativ si legal inseamna in timpul orelor de program oficial al functionarilor publici, adica pana la ora 16,00, pentru Primaria Capitalei. Un Ministru-Pinocchio, deci!!(…)Vazand ca scandalul ia amploare si zeci de mii de angajati pregatesc o greva generala, NOAPTEA CA HOTII, la ora 22,13, Ministerul de finante a virat O PARTE din suma cuvenita Primariei Capitalei „, a spus Gabriela Firea.

Sursă foto: News.ro

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Find More here on that Topic: mainnews.ro/cearta-pe-facebook-intre-primarul-capitalei-si-ministrul-de-finante-firea-au-virat-banii-noaptea-ca-hotii/ […]

  • … [Trackback]

    […] There you will find 44279 additional Info on that Topic: mainnews.ro/cearta-pe-facebook-intre-primarul-capitalei-si-ministrul-de-finante-firea-au-virat-banii-noaptea-ca-hotii/ […]

  • … [Trackback]

    […] There you will find 24582 additional Information to that Topic: mainnews.ro/cearta-pe-facebook-intre-primarul-capitalei-si-ministrul-de-finante-firea-au-virat-banii-noaptea-ca-hotii/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *