Monday, September 26, 2022
Jurnalism corect


Cea mai mare tranșă de vaccin de la Pfizer/BioNTech ajunge luni în România: Peste 1 milion de doze vor fi distribuite în țară

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 31 mai 2021

Cea mai mare tranșă de vaccin, de 1.091.610 doze din serul produs de Pfizer/BioNTech, ajunge luni în România, a anunțat Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV). 

Vaccinurile vor fi livrate pe cale aeriană și vor ajunge pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca și Timișoara. Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare.

Vaccinurile sunt transportate în condiții optime de siguranță, în containere speciale, cu gheață carbonică și folie etanșă”, arată CNCAV.

Cum vor fi distribuite dozele

Centrul Național de Stocare București: 713.700 doze;
Centrul Regional de Depozitare Brașov: 58.500 doze;
Centrul Regional de Depozitare Cluj: 105.300 doze;
Centrul Regional de Depozitare Constanța: 58.500 doze;
Centrul Regional de Depozitare Iași: 87.750 doze;
Centrul Regional de Depozitare Timișoara: 67.860 doze.

Până în acest moment, România a primit 7.913.159 de doze din vaccinul produs de Pfizer/BioNtech, iar 6.184.534 au fost utilizate.

559.200 de doze din vaccinul AstraZeneca au ajuns în România

În paralel, 559.200 de doze din vaccinul Vaxzevria, produs de AstraZeneca, au ajuns duminică în țară, urmând să fie transportate la Institutul Național de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”. Transportul a fost asigurat de firma producătoare, dozele fiind aduse în București pe cale terestră.

Dozele vor fi depozitate la Centrul Național de Stocare, iar în perioada următoare vor fi distribuite în centrele regionale existente la nivel național. Centrul Național de Stocare a vaccinurilor împotriva COVID-19 din cadrul Institutului „Cantacuzino” este complet autorizat și avizat de către Autoritatea Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), autoritatea națională care are competență în domeniul medicamentului de uz uman”, potrivit CNCAV.

Până în acest moment, în România au ajuns 2.438.800 de doze din vaccinul produs de AstraZeneca, 792.026 de doze fiind deja folosite pentru imunizare.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW