Tuesday, August 9, 2022
Jurnalism corect


Cea mai mare captură de hașiș și captagon din România. Peste două tone, descoperite în Portul Constanța

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 1 septembrie 2020 Etichete: ,

Aproximativ 1,5 tone de hașiș și 751 kg de captagon, cunoscut și sub denumirea de „drogul jihadului”, au fost descoperite de DIICOT și Poliția Română, care au colaborat în rezolvarea acestui caz cu anchetatori din Statele Unite. Este cea mai mare captură de astfel de droguri făcută de oamenii legii din țara noastră.

„În urma investigațiilor, a fost identificată o navă care transporta două containere ce conțineau 40 de tone de produse nealimentare, expediate din Portul Latakia, Siria, care a tranzitat Turcia și care avea ca destinație finală Portul Constanța.
La data de 30.08.2020, nava a ancorat în Portul Constanța, iar containerele au fost descărcate.
În urma percheziționării containerelor, în baza ordonanței emise de către procurorii DIICOT  – Structura Centrală, într-unul dintre acestea au fost descoperite cantitățile de aproximativ 1,5 tone de hașiș și 751 de kg. de pastile de captagon(4.024.250 de pastile de captagon).
Drogurile identificate erau disimulate între recipientele de carton cu marfă transportată legal, astfel încât să se evite descoperirea acestora prin mijloace tehnice specifice de detectare a acestor substanțe. Marfa de acoperire, săpun organic cu o densitate foarte mare, avea menirea de a masca drogurile. Comprimatele de tip captagon, cunoscut și sub denumirea de „drogul jihadului”,  au, în mod uzual, un conținut ridicat de amfetamină”, transmite DIICOT într-un comunicat.

Valoarea de piață a drogurilor capturate este de aproximativ 60 milioane euro.

În prezent, procurorii DIICOT efectuează cercetări cu privire la mai multe persoane, cetățeni români și străini, pentru a se stabili implicarea acestora în organizarea transportului de droguri.

Activitățile au fost efectuate în cooperare cu United States Drug Enforcement Administration(DEA).

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW