Saturday, May 18, 2024
Jurnalism corect


Ce spune premierul Nicolae Ciucă despre boicotarea firmelor austriece

By news.ro , in Stirile zilei , at 15 decembrie 2022

Premierul Nicolae Ciucă a menţionat, joi seară, că decizia ca România să nu fie acceptată în Spaţiul Schengen a fost nedreaptă şi a subliniat că ţara noastră se poziţionează faţă de Austria pe cale diplomatică. În ceea ce priveşte boicotarea unor companii austriece de către unii români, premierul a precizat că este o decizie pe care o respectă, dar nu există o astfel de regulă la nivelul companiilor de stat.

Nicolae Ciucă a declarat, joi seară, că România nu s-a aşteptat la decizia de a nu fi primită în Spaţiul Schengen.

 ”Este o situaţie dificilă pentru noi, pe care am recepţionat-o fără să ne fi aşteptat şi, în continuare, cred că decizia de a nu fi acceptaţi în Spaţiul Schenghen a fost o decizie nedreaptă faţă de demersurile şi eforturile care au fost făcute de către cetăţenii români şi de către autorităţile române. Ceea ce se întâmplă referitor la modul în care ne poziţionăm faţă de autorităţile austriece, o facem pe cale diplomatică şi pe relaţia oficială, fără niciun fel de aspecte care să lase loc de interpretare”, a declarat Ciucă.

Chestionat despre românii care boicotează companiile austriece care au afaceri în România, Nicolae Ciucă a precizat că este o decizie pe care o respectă.

”În ceea ce priveşte decizia pe care o ia fiecare cetăţean în parte este o decizie pe care o respectăm, fără să avem un comportament sau atitudine faţă de o companie sau alta care aparţin statului austriac”, a declarat premierul.

Întrebat, de asemenea, dacă şi companiile româneşti se alătură boicotului, prim-ministrul a spus că nu există o regulă în acest sens.

”Nu există o regulă, o decizie la nivelul companiilor de stat în acest sens”, a explicat Nicolae Ciucă.

Nicolae Ciucă a mai adăugat că România va continua demersurile pentru aderarea la Spaţiul Schengen.

”Am anunţat încă din prima seară că decizia de a vota împotriva aderării la Schengen ne determină să ne mobilzăm mai bine astfel încât să îndeplinim acest obiectiv naţional (…) Vom continua să discutăm cu toţi partenerii din UE. Am văzut cu toţii susţinerea pe care ţara noastră a avut-o în Parlamentul European (…) Nouă nu ne rămâne la nivel guvernamental decât să continuăm demersurile pentru a ne atinge acest deziderat”, a subliniat premierul.

Sursa foto: Redacția

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW