Tuesday, August 9, 2022
Jurnalism corect


Ce se va întâmpla cu nunțile programate în anul 2020? Răspunsul dat de ministrul de Interne

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 1 mai 2020 Etichete: , ,

Ministrul Afacerilor Interne a spus, întrebat ce se va întâmpla cu nunțile care au fost programate în anul 2020, că în funcție de cum evoluează situația epidemiologică, după data de 15 mai va fi luată o decizie. 

Românii care și-au programat nunți în această perioadă își pot susține evenimentul în continuare, dar cu prezența a maxim opt persoane.

„Cu privire la nunți, ele se pot organiza și acum. Vă puteți căsători în pace și în liniște, dar într-un număr restrâns de persoane, de 8 persoane, până în 15 mai.

În funcție de cum evoluează situația epidemiologică, după 15 mai vom lua o decizie în cadrul Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență vizavi de numărul de persoane care pot participa la evenimente personale, gen nuntă.

Câți și cum va fi o analiză absolut științifică, făcută de către epidemiologi și infecționiști, analiză care va fi ulterior evaluată în Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență.

Ca să ajungem într-o fază optimistă în care să putem mări de la 8 la un alt număr trebuie ca până în 15 mai să fim foarte conștiincioși, să respectăm prevederile ordonanțelor, să respectăm distanțarea socială, să aplicăm toate condițiile de igienă personală, să purtăm mască, mănuși dacă este cazul, să evităm locurile aglomerate.

Dacă toate acestea se respectă, cu siguranță în 14 mai putem avea o analiză optimistă. Așadar, acest răspuns nu este la mine, cheia este la fiecare dintre noi. Depinde de comportamentul nostru și de ceea ce mai răbdăm un pic, două săptămâni”, a spus Marcel Vela, într-o sesiune video pe Facebook.

sursa foto: mercatornet.com 1

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW