Sunday, September 25, 2022
Jurnalism corect


Ce se întâmplă în corpul pacienților care au avut Covid-19 și au prezentat simptome ușoare. Studiu: Imunitatea scade rapid

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 26 iulie 2020 Etichete: , ,

Un studiu realizat de o echipă de cercetători americani arată că anticorpii pe care un organism îi creează după ce a fost infectat cu coronavirus scad considerabil în primele trei luni de la îmbolnăvire dacă individul a prezentat simptome ușoare ale bolii.

Conform agenţiei Xinhua, citată Agerpres, studiul a fost realizat de o echipă de oameni de ştiinţă de la Universitatea California din Los Angeles și a fost efectuat pe un număr de 34 de persoane.

Sângele subiecţilor a fost supus testelor de două sau chiar de trei ori, timp de trei luni.

În medie, nivelurile anticorpilor au scăzut la jumătate la fiecare 73 de zile, conform studiului publicat în The New England Journal of Medicine.

Majoritatea persoanelor care iau coronavirus prezintă simptome ușoare, iar temerile cercetătorilor sunt legate de faptul că imunitatea împotriva SARS-CoV-2 ar putea să nu fie de durată, conform studiului.

Studii suplimentare vor fi necesare pentru a defini un prag cantitativ de protecţie şi rata de declin a anticorpilor antivirali pe o perioadă mai mare de 90 de zile, au menţionat autorii studiului.

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW