Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Ce se întâmplă cu examenele naționale / Ligia Deca: Luăm în calcul refacerea calendarului

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 2 iunie 2023

Ministerul Educației, Ligia Deca, a declarat vineri, 2 iunie, că ministerul pe care îl conduce analizează refacerea calendarului pentru Bacalaureat și pentru Evaluarea Națională, pe fondul grevei generale a profesorilor, declanșată de două săptămâni. 

Întrebată dacă există posibilitatea anulării examenelor naționale, Ligia Deca a răspuns că se ia în calcul refacerea calendarului, dar nu există varianta de a anula aceste examene.

„Luăm în calcul refacerea calendarului. Nu există varianta în care să anulăm examenele naționale. Toți copiii vor avea oportunitatea să dea Evaluarea Națională și BAC-ul. Este vorba doar că va trebui să împingem această perioadă în calendar astfel încât să avem profesorii necesari ca să putem desfășura aceste examene”, a spus Deca.

Totodată, ministrul de resort a avertizat că dacă profesorii nu se întorc la clasă săptămâna viitoare, se va lua în considerare și prelungirea perioadei de cursuri.

Ministerul Educației a anunțat anterior prelungirea perioadei de înscriere la Bacalaureat până pe 9 iunie, precum și prelungirea termenului de încheiere a mediilor pentru elevii din clasele a VIII-a și a XII-a.

Numărul elevilor de clasa a VIII-a se ridică la 183.000, iar în clasa a XII-a sunt peste 140.000 de elevi.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii