Tuesday, April 30, 2024
Jurnalism corect


Ce scrie în scrisorile trimise de Tăriceanu către Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă: Toate aceste manevre reprezintă încercări disperate de salvare personală

By Madalina Balaceanu , in Politic Stirile zilei , at 11 septembrie 2019 Etichete: , ,

Călin Popescu Tăriceanu a trimis două scrisori publice către președintele Klaus Iohannis și premierul Viorica Dăncilă prin care anunță că partidul pe care îl conduce a ieșit de la guvernare iar membrii care acceptă oferte din partea PSD sunt automat excluși din partid.

Tăriceanu, către Dăncilă: Încercări disperate de salvare personală

„În ședința din 3 septembrie, Biroul Politic Central al ALDE a luat hotărârea de a exclude orice membru care acceptă o desemnare din partea altui partid într-o funcție publică fără acordul organismelor statutare. Prin urmare, persoanele care au acceptat nominalizările pentru funcțiile de miniștri sunt decăzuți din calitatea de membru ALDE cu efect imediat.

Constat cu regret că toate aceste manevre reprezintă încercări disperate de salvare personală și de a prelungi agonia Guvernului pe care îl conduceți”, se arată în scrisoarea lui Tăriceanu către Viorica Dăncilă.

Tăriceanu, scrisoare către președintele României

De asemenea, liderul ALDE i-a transmis o scrisoare și președintelui Iohannis în care îi cere ca atunci când va analiza propunerile respective, să ia în considerare prevederile articolului 85, alin 3, din Constituție.

Articolul 85 din Constituție

Numirea Guvernului

„(1) Preşedintele României desemnează un candidat pentru funcţia de prim-ministru şi numeşte Guvernul pe baza votului de încredere acordat de Parlament.

(2) În caz de remaniere guvernamentală sau de vacanţă a postului, Preşedintele revocă şi numeşte, la propunerea primului-ministru, pe unii membri ai Guvernului.

(3) Dacă prin propunerea de remaniere se schimbă structura sau compoziţia politică a Guvernului, Preşedintele României va putea exercita atribuţia prevăzută la alineatul (2) numai pe baza aprobării Parlamentului, acordată la propunerea primului-ministru”.

Viorica Dăncilă a anunțat, miercuri, că a convins 3 membri ALDE să intre la Guvernare, alături de PSD. Ea va trimite propunerile la președintele Klaus Iohannis care a anunțat deja că nu va mai accepta propuneri de miniștri și că Viorica Dăncilă trebuie să vină în Parlament pentru votul de încredere.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *