Sunday, August 7, 2022
Jurnalism corect


Ce restricții au adoptat țările din Europa pentru a face față celui de-al treilea val al pandemiei de coronavirus

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 3 aprilie 2021

Uniunea Europeană se confruntă, în această perioadă, cu cel de-al treilea val al pandemiei de coronavirus. O parte din țările membre ale UE, precum Germania sau Olanda, au prelungit măsurile aflate în vigoare pentru limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2, în timp ce țări precum Franța sau Cehia au adoptat restricții mai dure, potrivit BBC.

Reamintim că în România, în localitățile în care incidența rata de incidență a cazurilor de coronavirus depășește pragul de 4‰, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, circulația este permisă până la ora 20:00, iar toți operatorii economici închid la 18:00. Restricția se va aplica întreaga săptămână, în caz că incidența trece de 7,5‰.

În schimb, pentru slujbele ținute cu ocazia Paștelui catolic, în noaptea de 3 spre 4 aprilie, restricțiile de circulație vor intra în vigoare de la ora 2:00.

Franța, al treilea lockdown

Franța a intrat în cel de-al treilea lockdown de la începutul pandemiei de coronavirus. Școlile se vor închide începând cu săptămâna viitoare, iar elevii vor fi nevoiți să facă orele la distanță până pe 26 aprilie.

Magazinele cu produse neesențiale vor fi, la rândul lor, închise. Oamenii se vor putea deplasa prin țară numai cu un motiv justificat. Restricțiile de circulație din timpul nopții intră în vigoare de la ora 19:00 și țin până la ora 6:00.

Italia, închisă de Paște

Majoritatea magazinelor, restaurantelor și școlilor din mai multe regiuni ale Italiei, inclusiv Roma sau Milano, sunt închise. Cetățenii trebuie să stea în case și au voie să iasă pentru activități esențiale, precum munca sau obținerea de îngrijiri medicale.

Între 3 și 5 aprilie, perioada Paștelui catolic, Italia este închisă în totalitate. În plus, persoanele care intră în țară din toate statele Uniunii Europene sunt obligate să stea în carantină pentru 5 zile. Măsura rămâne în vigoare până pe 6 aprilie.

Germania a prelungit restricțiile

Cancelarul german Angela Merkel și-a cerut scuze, după ce Guvernul a încercat să instituie măsuri mai stricte pentru Paștele catolic, pe o perioadă de 5 zile. Totodată, restricțiile aflate în vigoare au fost prelungite până pe 18 aprilie.

Primăria Berlinului a impus, începând de vineri, o interdicție de circulație pe timpul nopții, relatează Reuters. În plus, doar copiii muncitorilor considerați „esențiali” vor putea merge fizic la creșă sau grădiniță.

Germanii trebuie să poarte masca de protecție când folosesc transportul public sau când sunt în magazine.

Belgia, lockdown de 4 săptămâni

Belgia a intrat într-un lockdown ce ar urma să dureze patru săptămâni. Școlile și universitățile sunt închise până pe 19 aprilie, magazinele considerate neesențiale sunt deschise, cu programare, în timp ce saloanele de înfrumusețare sau de masaj sunt închise.

Spania interzice circulația între provincii

Restricțiile de circulație din Spania intră în vigoare de la ora 23:00 și țin până la ora 6:00. Deplasarea între diferite provincii spaniole este interzisă până pe 9 aprilie.

Autoritățile permit întâlniri de maximum 6 persoane în spații deschise și maximum 4 persoane în spații închise.

Persoanele cu vârsta de peste 6 ani sunt obligate să poarte măști de protecție și în spațiile deschise și în cele închise.

Cehia a adoptat măsuri mai dure

Cehia a adoptat măsuri mai restrictive pentru a face față valului trei al pandemiei de coronavirus. Astfel, școlile și grădinițele sunt închise, deplasarea între districte este interzisă, iar angajații fabricilor sau ai companiilor rămase deschise sunt testați în masă.

Olanda, lockdown extins până pe 20 aprilie

Olanda a extins lockdown-ul până pe 20 aprilie, iar restricțiile de circulație intră în vigoare de la 10 și țin până la 4:30.

Tinerii și adulții cu vârsta până la 27 de ani pot practica sporturi de echipă în spații publice, dar barurile și restaurantele au rămas închise. Întâlnirile la care participă mai mult de doi oameni sunt interzise.

Grecia va redeschide granițele de pe 14 mai

Grecia a anunțat că își va deschide granițele începând cu 14 mai pentru persoanele vaccinate sau care prezintă un test negativ de COVID-19.

În același timp, restricțiile de circulație încep de la 21:00. Parcurile sunt deschise, iar saloanele de înfrumusețare își pot derula activitatea numai pe bază de programări.

Danemarca a propus implementarea „pașaportului COVID”

În Danemarca, centrele comerciale de mici dimensiuni ar putea fi redeschise de pe 13 aprilie, dacă situația epidemiologică va permite acest lucru. Terasele și centrele de mari dimensiuni ar putea fi redeschise pe 21 aprilie, în timp ce cinematografele și restaurantele vor fi redeschise pe 6 mai.

Guvernul a propus implementarea „pașaportului COVID”, ce ar atesta că o persoană a fost vaccinată împotriva COVID-19, a avut un test negativ în ultimele 72 de ore sau a fost infectată cu SARS-CoV-2.

Portugalia a început să relaxeze măsurile

Portugalia a început să relaxeze măsurile de protecție începând cu 15 martie, odată cu redeschiderea școlilor. În plus, circulația liberă între diferite regiuni este permisă până pe 5 aprilie.

Dacă situația epidemiologică va permite acest lucru, muzeele, liceele și universitățile vor fi redeschise pe 19 aprilie.

Sursă foto: ansa.it

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW