Monday, October 3, 2022
Jurnalism corect


Ce răspuns Emmanuel Macron, întrebat dacă se va deplasa la Kiev

By Diochetanu Andreea , in Politic Război în Ucraina Stirile zilei , at 15 iunie 2022

Preşedintele francez, Emmanuel Macron, care se află într-o vizită scurtă în țara noastră, a fost întrebat miercuri, 15 iunie, dacă se va deplasa la Kiev la sfârșitul acestei săptămâni, așa cum a relatat presa internațională. Liderul francez a evitat să dea un răspuns clar, dar a afirmat că „trebuie să transmitem semnale politice clare către Ucraina şi poporul ucrainean care rezistă eroic de mai multe luni”.

Din punct de vedere politic şi logistic, consider că suntem într-o situaţie de convergenţă pentru a avea discuţii noi cu Ucraina, pentru a continua efortul de cooperare şi de echipare şi efortul financiar (…) Suntem într-un context în care trebuie să asigurăm exportul de cereale din Ucraina.

Trebuie să transmitem semnale politice clare către Ucraina şi poporul ucrainean care rezistă eroic de mai multe luni. De aceea, este nevoie ca euroepenii să rămână uniţi. Trebuie să transmitem un mesaj de susţinere pentru Ucraina în această perioadă critică”, a răspuns Macron.

De la București președintele Franței va pleca la Chișinău, unde ar urma să se întrevadă cu omoloaga sa, Maia Sandu. Potrivit ziarului Le Figaro, Macron ar urma să se deplaseze și la Kiev pentru convorbiri cu Volodimir Zelenski, însă vizita nu ar fi 100% confirmată.

Presa externă relata, zilele trecute, că joi, 13 iunie, la Kiev, se vor deplasa președintele Franței, Emmanuel Macron, cancelarul german, Olaf Scholz și prim-ministrul Italiei, Mario Draghi. Ulterior, mai multe surse au precizat că și președintele Klaus Iohannis ar urma să meargă în Ucraina, alături de cei trei lideri. Informația nu a fost confirmată momentan.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW